Позориште „Бора Станковић“ остварило историјске успехе у протекле три године

Највеће успехе у историји свог постојања, позориште „Бора Станковић“ постигло је у протекле три године, оценио је на конференцији за медије директор врањског театра Ненад Јовић. Најавио је да ће нова зграда врањског позоришта , са најсавременијом сценском опремом бити сигурно отворена до краја ове године.

Освојеним наградама на домаћој и иностраној сцени у протекле три године, Позориште „Бора Станковић“ постигло је највеће успехе у историји свог постојања . Ово је на конференцији за новинаре рекао директор Позоришта  Ненад Јовић, сумирајући резултате  у  том  периоду.

Директор Ненад Јовић  рекао је да је врањски тетар у позоришном свету Србије  у претходним годинама био препознатљив по континуираном раду и успесима, упркос свим тешкоћама које су их пратиле  након пожара који је уништио позоришну зграду. Почетком 2017. од стране најпризнатијих театролога Србије  врањско позориште уврштено је у пет најбољих у Републици,  по продукцији.

Упркос недостатку сопственог простора успели  су да редовно средом наступају на вечерњој сцени и недељом са представом за децу,подсетио је набрајајући  награде и признања које је добила позоришта трупа. 

Ненад Јовић истакао је да су са представом „Ружа увела“ у 2017. први пут ушли у такмичарски део „Стеријиног позорја“. Исте године на међунаропдном фестивалу у Русији са представом „Три сестре“ Антона Павловича Чехова освојили Гранд При фестивала.

На конференцији је било речи и о отварању обновљене зграде позоришта која ће се  простирати  на  три хиљаде  800  квадрата, што је 40 одсто више корисног простора у односу на некадашњу зграду.

Јовић није могао да прецизира тачан датум отварања новог здања  позоришта али је рекао да ће свакако бити отворено до краја ове године. То ће бити најмодернија зграда тетра у Србији са најсавременијом сценском техником. Имаће једну велику сцену са ротацијом и две мале сцене, а у подруму ће се налазити кабаретска сцена.Највећу захвалност  за овакву обнову зграде дугују држави, односно  председнику Александру Вучићу и кабинету премијерке.

Јовић је изрази наду да ће се позоришно здање само у кратком периоду користити и као биоскопска дворана.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter