Награде у руке дописништва РТС-а

На 14.међународном филмском фестивалу ''Златна буклија'' одржаном у Великој Плани, Гран при за продукцију припао је Радио телевизији Србије а међу награђеним радовима су и документарни филмови ''Птица без гнезда'' Данијеле Манић Стојилковић и ''Прелазак'' Слађана Стојановића, произведени у продукцији врањског дописништва РТС-а. Награђени филмови баве се мигрантском кризом, те је актуелна тематика итекако допринела добром пласману. ''Птица без гнезда'' је први документарни филм Данијеле Манић Стојилковић која годинама ради као новинар -репортер. Окушала се и на овом пољу што је резултирало позитивним критикама и наградом која јој итекако значи.

''Награда јесте изненеђење за мене. Ово је трећи фестивал на коме је учествовао мој филм. На једном од њих међу 180 филмова сврстан је међу првих десет. Ова награда која ми је припала ми значи много. То је потврда мог дугогодишњег рада. Са друге стране то је сатисфакција за даљи рад. Већ размишљам о другом филму, имам неке идеје у глави и једва чекам да радим на њему'', каже Данијела Манић Стојилковић, аутор филма.

Слађану Стојановићу Френкију ово није прва награда у каријери. Каже да је рад на филму ''Прелазак'' био занимљив и велики изазов за њега јер обрађује тему која је врло инспиративна а то је живот миграната.

''Трудимо се да поред аутентичности нашег краја којим се углавном бавимо у нашим радовима обухватимо и неке друге теме. Овога пута светска тема је пролазила поред нас те је била штета да је пропустили и да не забележимо и урадимо неке приче. Успели смо да заинтригирамо публику широм Србије а та два филма биће сигурно приказани и на неким фестивалима у иностранству'', аутор филма, Слађан Стојановић.

Стојановић има двадесетак награда у својој каријери а награда коју је добио за филм ''Прелазак'' је подједнако важна и значајна и представља подстрек за његов даљи рад.

 

 

                                                   

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 23 април 2019 15:14

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Трубачки оркестар Стефана Младеновића за крај прве вечери на Данима Врања - Радио Телевизија Врање… https://t.co/5DsL5W0OLn
Победом екипе "Делфини" завршене прве "Игре на води" - Радио Телевизија Врање https://t.co/hQkrmsVgwK via @tripplesworld
Дани Врања - Наступ победница такмичења "Србија у ритму Европе" - Радио Телевизија Врање https://t.co/y08y98Ttkq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter