Бесплатне пројекције филма „Краљ Петар Први“

У оквиру програма обележавања Дана града, сви заинтересовани моћи ће у сали Дома војске да погледају филмско-историјско остварење „Краљ Петар Први“. Приказивање филма почиње данас и завршава се у среду 30. јануара. Пројекције су заказане сваког дана у следећим терминима: 10:00,13:00,16:00 и 19:00 сати.

Филм „Краљ Петар Први“ снимљен је према мотивима романа “Чарапе краља Петра“ Милована Витезовића објављеног 1994. године. Продуцент и главни протагониста филма је Лазар Ристовски, док је редитељска палица припала његовом сину Петру Ристовском. Екипу филма чини више од 100 глумаца и 7000 статиста који су снимали више од 6 месеци у Србији и на Хвару, а све то како би филм на што бољи начин одговорио на многа историјска питања.

Трејлер за филм изазвао је велико интересовање публике на друштвеним мрежама, а током децембра, екипа филма се поклонила у свим већим градовима Србије.

Како историја и народ кажу, Краљ Петар Први био је омиљени српски краљ. Увео је демократију на српски двор, делио судбину са својим народом, а то се нарочито видело у повлачењу преко албанских планина, а затим и на Крфу.

Филм „Краљ Петар Први“ расветљава најзначајније моменте у Великом рату, Церску и Колубарску битку као и Албанску голготу која је први пут представљена на играном филму.

Улаз на све пројекције је бесплатан.

За вечерас, након пројекције филма од 19 сати најављено је обраћање прослављеног глумца и продуцента филма Лазара Ристовског.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

1 коментар

 • veljko živković
  Линк коментара veljko živković уторак, 29 јануар 2019 23:47

  Милован Витезовић је 1994. године издао и написао роман. Витезовићев роман је објављен на осам језика-италијанском, енглеском, грчком, руском, француском, румунском, шведском и есперату.
  Улоге ће тумачити: Лазар Ристовски као Краљ Петар I Карађорђевић, Милан Колак као Маринко Спасојевић, Иван Вујић као Момчило Гаврић, Радован Вујовић као Живота Радојчић, Даница Ристовски као Макрена Спасојевић, Алелсандар Вучковић као Краљ Александар I Карађорђевић, Марко Тодоровић као Принц Ђорђе Карађорђевић, Миона Марковић као Принцеза Јелена Карађорђевић, Марко Баћовић као Никола Пашић, Танасије Узуновић као Војвода Радомир Путник, Бранко Јеринић као Генерал/Војвода Степа Степановић, Светозар Цветковић као Генерал/Војвода Живојин Мишић, Небојша Кундачина као Генерал/Војвода Петар Бојовић, Љубиша Савановић као Пуковник Драгутин Димитријевић Апис, Радоје Чупић као Генерал Павле Јуришић Штрум, Иван Исаиловић као Мајор/Војвода Војислав Танкосић, Драган Марјановић као Пуковник Миливоје Стојановић Брка, Небојша Вранић као Доктор Светислав Симоновић, Иван Марковић као Здравко Вуловић, посилни Краља Петра I Карађорђевића и многи други.
  Прича о Краљу Петру I Карађорђевићу и Макрени Спасојевић која је тражила свог сина јединца Маринка у Албанији. Макрена је замолила краља да пронађе свог сина Маринка да му преда вунене чарапе, које му је мајка исплела.
  Милован Витезовић је по овом роману, проширујући га, исписао сценарио за филм и серију од 10. епизода.
  РТС ће 2019. године емитовати серију о Краљу Петру I Карађорђевићу са Лазаром Ристовским. Пројекат филма и серије „Краљ Петар Први" је заснован на мотивима Милована Витезовића „Чарапе Краља Петра" у продукцији Зилион Филм Лазара Ристовског и у режији његовог сина Петра Ристовског биће премијерно приказан 5. децембра у Сава Центру и у Комбанк Арени и у свим биоскопима.
  Свака част! Нека ти је са срећом Царе Лазо легендо!
  У филму, поред лика Краља Петра I Карађорђевића и његових синова Краља Александра I Карађорђевића и Принца Ђорђа Карађорђевића које ће тумачити Лазар Ристовски, Александар Вучковић, Марко Тодоровић, појављују се Никола Пашић кога ће тумачити Марко Баћовић, Војвода Радомир Путник кога ће тумачити Танасије Узуновић, Војвода Степа Степановић кога ће тумачити Бранко Јеринић, Војвода Живојин Мишић кога ће тумачити Светозар Цветковић, Војвода Петар Бојовић кога ће тумачити Небојша Кундачина, Генерал Павле Јуришић Штрум кога ће тумачити Радоје Чупић, Пуковник Драгутин Димитријевић Апис кога ће тумачити Љубиша Савановић, Мајор/ Војвода Војислав Танкосић кога ће тумачити Иван Исаиловић, Пуковник Миливоје Стојановић Брка кога ће тумачити Драган Марјановић и Момчило Гаврић кога ће тумачити Иван Вујић. Они су највећи српски јунаци и српски родољуби који су се борили и дали живот за слободу отаџбине Србије у Првом светском рату. Нека им је вечна слава и хвала!
  ЖИВЕО КРАЉ! ЖИВЕЛА ПРАВОСЛАВНА КРАЉЕВИНА СРБИЈА!
  Ја сам чуо да ће да буде наставак другог филма и серије о Краљу Петру I Карађорђевићу ако држава да паре за наставак другог филма и серије.
  Свака част и све најлепше!
  Лазо ја сам чуо да си рекао ако ти држава да паре за наставак филма и серије о Краљу Петру I Карађорђевићу. Ти си рекао ако држава одлучи да финансира наставак, можда ћеш да направиш филм и серију о херојским биткама на Кајмакчалану, на Солунском фронту и ослобођању Београда и тиме би ваша прича о Великом рату била заокружена".
  Ја једва чекам наставак филма и серије о Краљу Петру I Карађорђевићу!
  Алал ти вера!

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

За Врањанце "Дан у аутомобилу" - Радио Телевизија Врање https://t.co/oecA4otdNK via @tripplesworld
Други позив за продају Пржара, нижа цена, али исти услови - Радио Телевизија Врање https://t.co/PoH4K0CDhC via @tripplesworld
Трећи пчеларски сајам југоисточног Балкана - Радио Телевизија Врање https://t.co/0XaDQPpUjt via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter