"Клавирски реситал" Александрe Трајковић

''Клавирски реситал'' назив је концерта који је у оквиру манифестације ''Мај месец музике'' извела Александра Трајковић, доцент  клавира на Факултету уметности у Приштини. Врањској публици представила се делима Шопена, Рахмањинова, Хачатуријана и Гулдуа.

Вече клавирске музике на репертоару овогодишње манифестације ''Мај месец музике'' било је права посластица  за заљубљенике у класичну музику. Доцент Александра Трајковић, пијанисткиња и педагог кроз пажљиво изабран репертоар показала је своје умеће на клавиру. У нешто више од шездесет минута успела је да одржи пажњу публике Шопеновим Ноктурном у Ф молу и Ц-молу, сонатом у Б - молу, затим Рахмањиновим Моментима из опуса 16, Хачетуријановом ''Токатом'', Гулдовом ''Буги - вуги'' етидом и Токатом из ''Пастирске свите'', домаћег аутора Вељковића. Ово није њен први наступ у Врању. Сматра да оваквих манифестација треба да буде много више у нашој земљи.
Судећи по публици, ''Мај месец музике'' који промовише класичну музику и извођаче, већ заузима значајно место у граду, јер је из године у годину све више заинтересованих који прате понуђене садржаје. Током викенда одржаће се такмичење младих пијаниста. Очекује се 130 ученика из Србије, Македоније и Бугарске.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 11 мај 2012 12:46

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Радио Врању награда Сребрни В(РАБ)АЦ 2019 - Радио Телевизија Врање https://t.co/GvNCUEpfh3 via @tripplesworld
Полагање мале матуре - Радио Телевизија Врање https://t.co/Z0WtFKM4bk via @tripplesworld
Полагање венаца погинулим полицајцима, војницима и цивилима - Радио Телевизија Врање https://t.co/fOUE8MU9Rn via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter