Јефимијин вез као идентификација са ликом и делом

Сунчица Денић Михаиловић добитник је престижне награде за књижевност „Јефимијин вез“, која се додељује у оквиру манифестације Јефимијини дани 2018. Награђена ''Матица'' је збирка песама у оквиру које ауторка поново дотакла завичаја и кључних тема битисања кроз симбол матице.

Награда ''Јефимијин вез'' за песничку књигу Матица додељена је Сунчици Денић у порти манастира Љубостиња, у оквиру централног књижевног програма „Јефимији у част“.

''Оваква награда и на оваквом месту је веома значајна и она јесте заиста, макар за мене, потврда онога што сам радила и што радим, али уједно и мог живота. Она је, тако се препознала, и тако су у образложењу и рекли једна врста идентификације и са мојим делом и са личношћу и мени је због тога веома драго'', каже Сунчица Денић Михаиловић, ауторка.

Награђена ''Матица'' је збирка песама у оквиру које се ауторка поново дотакла завичаја и кључних тема битисања кроз симбол матице као суштине, прапочетка, честице одакле све почиње и потиче.

''Жири је у свом образложењу истакао ту окренутост духовном стваралаштву, и савременом изразу у духовном изразу и стваралаштву, потом извесна врста стабилнога поетскога кредибилитета која се препознала највише и овде и оно што ме је обојило и оно што ме је избацило као изданка свог завичаја јесте управо та завичајност. Та реална прича, реч или слика стања о Косову јесте део онога за који су се највише везали. Јако ми је било драгоцено то образложење, то је уједно и једна врста књижевне критике која је врло позитивна и лепа'', истиче Сунчица Денић Михаиловић, ауторка.

За своје прозно и поетско стваралаштво Сунчица Денић Михаиловић добила је бројне награде и признања. Песничка збирка ''Матица'' штампана је управо као резултат награде ''Милица Стојадиновић Српкиња''.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 19 јун 2018 14:32

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter