Одштампајте ову страницу

Крај првог дела шампионата у Првој српској кошаркашкој лиги

By РТВ децембар 26, 2011 0

Утакмицама 13. кола које су одигране за викенд завршен је први део шампионата у Првој српској кошаркашкој лиги. Три клуба из нашег округа остварила су различите пласмане.

 

У последњим утакмицама, Југ је у Врању забележио трећу победу у шампионату савладавши нишки Еко Баскет, резултатом 91:84. Предвођен капитеном Златановићем који је пружио најбољу партију у овој сезони, врањски тим је водио током читаве утакмице и на крају заслужено освојио вредне бодове. Осим Златановића добро је играо центарски пар Марковић, Васиљев и уз плејмејкера Ристића то је било довољно за трећу победу у шампионату. У гостујућем тиму солидан је био Кантар. Југ је последњу позицију на табели препустио екипи Куршумлије.

Како су почели, тако су јесењу сезону завршили кошаркаши Мораве из Владичиног Хана - победом. Најбоља сезона у историји клуба завршена је на најбољи начин, деобом јесење титуле са Јабланицом из Медвеђе. Победа која се очекивала са Димитровградом од 89:64 само је утврдила позицију на врху табеле. Иако их нико није сврставао у круг фаворита за прво место, оваквим резултатом од 12 победа уз само 1 пораз, Морава је најозбиљнији кандидат за улазак у  Б лигу. Пораз Јабланице у Прокупљу им је додатно ишао на руку па Ханчани са прве позиције дочекују Нову Годину.

Као што смо и предвидели, БСК Јуниор није имао шта да тражи у Пироту осим да изгуби високим резултатом од 105:61 од домаћег тима. Пироћанци су се победом опростили од својих навијача и остали у трци за највиши пласман, освојивши треће место на табели. БСК Јуниор зимује на једанаестој позицији са бригом око опстанка у лиги на пролеће. Јабланица, Морава, Пирот и Прокупље су екипе које ће се борити за прво место, док је листа клубова за опстанак нешто већа. Од седмог на табели Димитровграда па све до 14. позиције на којој је Куршумлија, тимови ће бити угрожени до краја шампионата. Здравље, Еко Баскет, Младост, БСК Јуниор, Књажевац и Југ су тимови којима је опстанак једини циљ на пролеће.

Други део шампионата почиње 21. јануара.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)