И Школа фудбала "Престиж" међу најбољим спортским колективима

Међу најбољима у врањском спорту у 2021. години је и Школа фудбала Престиж коју води спортски радник Јоца Ристић. Они су на традиционалном проглашењу најбољих спортиста добили признање за Спортско изненађење града у екипној конкуренцији, док су два полазника ове школе добила награде за Спортске наде града Врања.

Школа фудбала ''Престиж- Јоца Ристић'' постоји четири и по године. За ово време одиграли су 450 утакмица, од чега 87 међународних, и то са најбољим српским, македонским и бугарским клубовима. Кроз ''Престиж'' је у овом периоду продефиловало више од 300 дечака и девојчица. Тренутно у ''Престижу'' тренира око 130 полазника узраста од 6 до 12 година, што их чини једном од најмасовнијих школа фудбала на југу Србије. '

Претходну годину обележила је њихова сарадња са Динамом, где су две комплетне селекције Престижа - петлићи и пионири - око 40 полазника ушли у такмичарски процес. Ипак највеће изненађење у 2021. години је уговор о пословно техничкој сарадњи са београдским Партизаном, те је школа и добила признање за Спортско изненађење град ау екипној конкуренцији. Осим што активно играју фудбал, познати су по организацији и учешћу у близу 80 хуманитарно-едукативних акција.

''Драго ми је да су у комисији били људи који су препознали те наше успехе и резултате рада у протеклој години, а значи ми личну и тимску сатисфакцију и мотив више да у времену и периоду који је пред нама будемо још бољи и још више радимо. Ја то стално говорим деци да у тимском спорту постоје само тимске награде и да у колективном спорту постоје само колективне награде и да оне треба да буду мотив да будемо још бољи, да не треба да нас успавају, него да у наредним годинама будемо конкуренти за још неку награду,'' каже Јоца Ристић, координатор Школе фудбала ''Престиж".

Стручна  комисија одлучила је да награди и два полазника ове школе, Новака Ристића и Димитрија Младеновића, којима је припала награда за Спортске наде града Врања.

''Они су 2010. годиште, они су од првог дана са нама, награде су припале сасвим заслужено, ради се о два дечака који су јако талентовани и који су носиоци игре у свом годишту, изузетно квалитетни играчи, перспективни, тако да су награде отишле у праве руке", додаје Ристић.

У школи фудбала никада није мање од 120 деце, каже Ристић и додаје да су најмлађи полазници 2016. годиште, а најстарији 2010. У школици фудбала деца пролазе развојни процес, који подразумева учење моторичких и техничких елемената, али они раде и на едукацији деце и њиховом здравом одрастању.

''Ако ниси здрава личност, не можеш бити ни добар спортиста,'' поручује Ристић.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 03 фебруар 2022 17:29

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Усвојен Нацрт модернизације јавне расвете на стотој седници Већа - Радио Телевизија Врање https://t.co/PnEJnT80zt v… https://t.co/1wWfuKkquM
Подршка младима - Данас је Међународни дан младих - Радио Телевизија Врање https://t.co/mNWjguAfXZ via… https://t.co/72ywGZsjbP
Заменица градоначелника: Упутство Министарства просвете јасно - Радио Телевизија Врање https://t.co/DRjXdnx0Ma via… https://t.co/oEh4Pmrzsk
Follow RTV Vranje on Twitter