Почеће школска такмичења у индивидуалним спортовима

Такмичења која су предвиђена календаром за школски спорт за ову годину одложена су марта због појаве коронавируса. Тако су они који су се у току претходног такмичарског циклуса пласирали на Олимпијаду и жељно ишчекивали овај догађај, остали ускраћени за ово надметање. Када ће Олимпијада бити одржана још увек није прецизирано, али ће се почети са организацијом такмичења у индивидуалним спортским дисциплинама. Због корона вируса марта су прекинута сва школска такмичења, одложена је и Олимпијада, а како се епидемиолошка ситуација смирује одлучено је да се почне са организовањем, прво такмичења у индивидуалним, а касније и колективним спортовима.

Мирослав Спасић, председник Савеза за школски спорт Врање каже: ''Добили смо пре пар дана оквирни календар како би то требало да изгледа и оно што смо договорили је да кренемо са појединачним спортовима, кренућемо са стрељаштвом, са стоним тенисом, с обзиром да је Светско првенство код средњих школа у рукомету планирано за март месец видећемо да ли ће услови да нам иду на руку и ситуација да организујемо и рукомет у овом делу сезоне. Негде у октобру крећемо са градским такмичењима, па и окружним, одрадићемо стони тенис и стрељаштво, а онда ћемо да видимо каква је ситуација да у новембру одрадимо и рукомет.''

Већ у децембру је државно првенство у рукомету, одакле ће најбоља екипа да представља Србију на Светском школском првенству, због чега је и неопходно одржати квалификациона такмичења пре тога, градска и окружна. Сва остала спортска надметања биће распоређена у другом делу сезоне.

Скоро сва такмичења из претходне школске године завршена су до марта месеца, али најуспешнији су остали ускраћени за Олимпијаду.

''Могуће да ће Олимпијада да се дозволи и да ће те екипе које су се пласирале на Олимпијаду ипак да оду на такмичење. Сигурно је да то неће бити исти млади људи, поготово ови који су отишли из средње школе на факултет, али ето, доћи ће њихови другари, школе које ће да представљају град'', каже Спасић.

Оквирни календар спортских надметања у оквиру школског спорта је направљен, а мењаће се уколико то захтева епидемиолошка ситуацијија. Наравно, сви су дужни да се и приликом организације спортских надметања придржавају свих прописаних епидемиолошких мера.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 16 септембар 2020 14:10

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отворен Ритејл парк Зона - Радио Телевизија Врање https://t.co/zntjrZMjuf via @tripplesworld
Епидемиолошка ситуација на граници ванредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/M8IC1ySiVN via @tripplesworld
Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter