Школским сусретима школарци стају на пут дискриминацији

Поводом Међународног дана људских права организовани су спортски сусрети ученика из неколико врањских школа. Организатори ових спортских сусрета кажу да на овоме неће стати, већ да ће и убудуће бити организоване акције и активности са циљем да се дискриминација у школама сведе на минимум и да степен толеранције и међусобног уважавања буде на вишем нивоу.

На спортским сусретима учествовали су ученици три школе: Медицинске, која је организатор такмичења, Економско-трговинске и основне школе ''Радоје Домановић''. Расположење међу школарцима је било итекако приметно, као и такмичарски дух.

''Овим сусретом желимо да покажемо да и девојке могу да играју фудбал, одбојку и кошарку и да смо сви једнаки. Желимо да покажемо  да припаднице лепшег пола итекако могу да стоје раме уз раме са мушкарцима и да не треба да постоји дискриминација између полова'', рекла је Звездана Јовановић из Медицинске школе.

''Драго ми је што ћемо данас одмерити снаге са ученицима из других школа, тим пре што ће наши противници бити средњошколци. Очекујем лепо дружење, надам се добрим резултатима'', рекао је Немања Станојевић из ОШ ''Радоје Домановић".

''Окупили смо се поводом Међународног дана људских права и превенције дискриминације у школама. На ову тему смо прошле недеље имали занимљиве радионице  када смо правили честитке. Шаљемо јасну поруку да је дружење са ученицима из других школа битно и да не треба да постоји дискриминација'', додао је Мирослав Трајковић из Економске школе.

Овим спортским сусретима желимо да покажемо да родна дискриминација треба да се сведе на најмању могућу меру, почев од најмлађих узраста па до  најстаријих чланова друштва, каже директор Економско-трговинске школе Моме Андоновић.

''Кључ функционисања једног друштва је да постоје здрави међуљудски односи и да се дискриминација свих видова у потпуности елиминише. Ова спортска такмичења су права прилика да се деца друже, међусобно уважавају без обзира на верску ,расну и националну припадност. Деца су данас врло лепо расположена и са задовољством учествују у спортским сусретима'', додао је Андоновић.

Организатори ових спортских сусрета кажу да на овоме неће стати , већ да ће и убудуће бити организоване акције и активности са циљем да се дискриминација у школама сведе на минимум и да степен толеранције и међусобног уважавања буде на вишем нивоу. 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено недеља, 30 децембар 2018 17:44

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Више отворених, него затворених фирми у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/2lD4aV6E4f via @tripplesworld
Ученици полагали комбиновани тест - Радио Телевизија Врање https://t.co/ZWvXjIImpI via @tripplesworld
Нема више листе чекања за уградњу вештачког кука - Радио Телевизија Врање https://t.co/0aQkUEZCk0 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter