Са Сајма спорта: Стигла вредна донација за све школе са територији града

Сајам спорта који је данас одржан у Спортској хали у Врању окупио је велики број посетилаца. Чланови спортских клубова су у директном контакту са школарцима, ученицима од првог до четвртог разреда и предшколцима разговарали и демонстрирали им основне ствари из спортова којим се баве.

 

 

Жагор, дечја граја, такмичарски дух, љубав према спорту и жеља да се пренесе знање млађима -слика је коју смо забележили на Сајму спорта. Малишани који се већ баве неким спортом нису крили одушевљење што су у прилици да се друже да правим спортистима .

''Дошао сам овде да упознам професионалне спортисте и да се дружим са њима'', каже Андреја Јањић.

''Желим да научим нешто ново о спорту који ме занима, а истовремено и да се забавим са својим другарима'', истиче Немања Филиповић.

''Малишане највише интересује какав је то спорт кик бокс. Прилазе нам и питају каква је то борилачка вештина. Ми смо ту да им демонстрирамо неке најосновније тактике и покрете. Врло су заинтересовани за овај спорт'', додаје Марко Динчић, кик боксер.

О значају организовања оваквих догађаја, говорили су представници локалне самоуправе.

''На овом сајму спорта ће неко можда по први пут моћи да изведе одређене елементе неке тактике. Жеља нам је да већ од сутра малишани који су дошли овде буду активни чланови породице спортиста и да у будућности, у најлепшем могућем светлу, представљају и наш град и нашу државу'', појашњава Ненад Ђорђевић, градски већник.

''Ово је велики сајам спорта и желим да данас уживате, драга децо и да даље сви заједно развијамо спорт и спортски дух'', рекао је Ненад Антић, заменик градоначелника

 О значају сајма спорта, који је први пут у Врању организован пре четири године, говорили су представници Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Србије.

''Министарство омладине и спорта инсистира и жели да подстакне развој свих спортова у свим локалним самоуправама у Републици Србији и оно што жели је да омогући  деци да спорт буде  избор и њихов начин живота. Инсистирамо на бесплатном спорту , на спорту у школама и то ће бити наш циљ и у годинама које долазе'', напомиње Дарко Удовичић, помоћник министра омладине и спорта.

Сајам спорта званично је отворио Горан Маринковић генерални секретар Спортског савеза Србије

''Град Врање је добио ту част да ове године буде међу шест градова у Србији у којима се овај сајам спорта одржава. Превасходно, циљ овог сајма јесте промоција здравља и здравог живота. Сматрамо да би ова мисија била успешна онда када би по завршетку овог сајма увели бар једно дете у систем спорта. Познавајући Врање и спортисте у овом граду, знам да ће их бити и више'', појашњава Горан Маринковић генерални секретар Спортског савеза Србије.

Спортски савез Србије је за 12 основних и 6 средњих школа са територије града Врања обезбедио пакет лопти на поклон.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Пета квалификација: Екипа ОШ '' Светозар Марковић'' из Врања однела победу над екипом ОШ ''Бора Станковић'' из Тибу… https://t.co/206XCCurM2
Квиз „Забављај се и учи” у врху гледаности Радио телевизије Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/RcokFWXiBI via @tripplesworld
Исплата једнократне помоћи бившим радницима Коштане, само по закону о социјалној заштити - Радио Телевизија Врање… https://t.co/8altl9HmSV
Follow RTV Vranje on Twitter