Одштампајте ову страницу

Стадион озеленео, у новембру меч са Монтаном

By РТВ октобар 08, 2018 627 0

Радови на Градском стадиону приводе се крају. У току је реконструкција терена, а до половине новембра, очекује се да радови буду завршени и одиграна већ заказана утакмица са децом из Монтане, града у Бугарској са којом град заједнички реализује пројекат изградње стадиона.

После више од 65 година од када постоји, Градски стадион ће до половине новембра добити ново рухо. Захваљујући прекограничној сарадњи са бугарским градом Монтана, Градски стадион ће бити потпуно реконструисан и уређен. У току су радови на постављању вештачке траве на површини од  седам хиљада 700 квадрата.

„Он се гради, довежена је трава, урађена је дренажа која ће бити спроведена у улицу Таска Митрова потом у Собинску реку и до 15. новембра биће завршени радови и биће одиграна  заказана утакмица", каже градоначелник Слободан Миленковић.

Модеран стадион који ће испунити све прописане критеријуме и бити намењен првенствено за рекреативни и школски спорт биће завршен у тачно предвиђеном року, каже већник Ненад Ђорђевић. Рок за завршетак радова, по уговору је 22.новембар и сва је прилика да ће радови бити завршени и раније, наглашава Ђорђевић.

„Имало је потребе да се стадион прошири и урађена је и та документација. Стадион ће имати професионалне димензије и апсолутно све иде по плану. У фази је припрема ограде. Целокупна изградња подразумевала је постављање травнатог покривача, израду ограде и намештање осветљења и то ће бити испоштовано. Деца из Монтане ће доћи крајем месеца и да одиграју четири пријатељска меча", додаје Ненад Ђорђевић, градски већник.

Планови су да се уреди помоћни терен и трибине. И то није све, додаје Ђорђевић који подсећа да је град у фази припреме документације за почетак радова на великом спортском стадиону који ће бити изграђен новцем који је опредељен из државне касе.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 08 октобар 2018 15:04