У финалу Спортских игара младих у Београду и 130-оро деце из Врања

Међу више од хиљаду и 700 деце и младих, њих око 130-оро из Врања и Пчињског округа учествовало је на државном финалу Спортских игара младих у Београду. На такмичењу на теренима Аде Циганлије, надметали су се у девет спортских дисциплина.

Уз подршку државе и Олимпијског комитета, Спортске игре деце младих по пети пут се организују у Србији. Сврха игара првенствено је дружење деце и бесплатно бављење спортом који воле. Када знају да им то може донети и боравак на мору уколико победе и учешће на међународном финалу у Сплиту, мотивација је далеко већа. Ове године то су били шахисти.

Председник савета за школски спорт Мирослав Спасић истиче да је реч пре свега о Петру Спасићу.Он већ две године и у Београду и у Сплиту осваја прва места. Очекује се да и ове године постигне најбољи резултат, иако су ове игре, пре свега организоване у циљу успостављања пријатељских веза међу децом и младима.

У последње четири године у општинама и градовима у Србији  учествовало је око 500 хиљада деце у припремним такмичењима за финале.

Спасић напомиње да ове године 130 деце није постигло резултата као прошле и претпрошле године када су екипе из Врања биле свеукупни победници и у Београду и у Сплиту. Међутим, по пласману сигурно су на 5. или 6. месту од свих градова и општина у Србији.

Велико међународно финале у Сплиту ће бити одржано од 20. до 26. августа ове године.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 30 јул 2018 14:41

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врање добитник награде Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/5qrMRb0Jri
Ана Илић добила престижну награду - Радио Телевизија Врање https://t.co/iXT6ctgz9H via @tripplesworld https://t.co/5ZjKPHPiMi
Скупштина једногласно усвојила Одлуку о конверзији потраживања према Јумку - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dEEaEZiRag
Follow RTV Vranje on Twitter