Спорт

Спорт

Врање би у овој години требало да добије два мултифункционална спортска и два дечја терена. Почетком марта град ће бити домаћин квалификационе утакмице за Европско првенство у футсалу између репрезентација Србије и Македоније.

Град Врање наставља са уређењем спортске инфраструктуре. Води се рачуна да спортски терени који се граде буду равномерно распоређени, односно да их буде у свим деловима града, али и у сеоским месним заједницама.

 „Ми смо пре пар дана добили комплетну пројектну документацију за изградњу два мултифункционална стадиона и два дечја игралишта. Одлучили смо да сходно броју становника један терен буде изграђен у насељу Рашка, јер немају никакав спортски објекат. Други терен је планиран у Вртогошу, у непосредној близини школе. Градиће се и два модерна дечја терена, један у улици 22.децембра и у улици Мике Аласа“, каже Ненад Ђорђевић градски већник.

Према речима Ђорђевића за ову годину је планирано и уређење терена у насељу Оџинка, пресвлачење асфалтом и проширење, реконструкција терена у селу Златокоп који је значајно оштећен и у селу Ћуковац.

„Можда ћемо радити у још неким селима, то ће зависити од финансијске ситуације. Желимо да потпуно уредимо терене, са дебљином асфалта, као да су нови и да их приведемо намени, да су безбедни. Истовремено, они ће послужити и за организацију сеоских турнира које смо са 4 повећали на 12", каже Ђорђевић.

Наставиће се са финансирањем спортских организација. У току је потписивање уговора. А акценат остаје и на развоју школског спорта. За прројекат „Спорт у школе“ који финансира град, планирано је милион и 200 хиљада динара, а за школски спорт и организацију такмичења два  милиона и 700 хиљада динара, истиче Ђорђевић.

Организација спортских догађаја зависиће од развоја епидемиолошке ситуације, али се сви надају да ће имунизација помоћи комплетној стабилизацији.

Почетком марта Врање ће бити домаћин једног интернационалног догађаја.

"Сад је договор да то буде 4.март . Ми ћемо бити домаћини квалификационе утакмице репрезентација Србије и Македоније у футсалу. Сматрам да смо фаворити у групи, у којој су још и репрезентације Румуније, Македоније и Босне и Херцеговине. Очекујем да изборимо пласман за Европско првенство које се одржава у Холандији," истиче Ђорђевић.

Ђорђевић додаје да је то изузетно важан догађај за град, јер ће репрезентативци боравити.

Последњи пут измењено четвртак, 04 фебруар 2021 15:36

Поводом обележавања Дана града одржани су турнири у стоном тенису и рукомету.

Чланови Врањског стонотениског клуба „Топ спин“  међусобно су одмерили снаге у четири категорије.

Изостали су гости са стране због епидемиолошке ситуације. Први пут ове године, у Спортској хали је организован турнир у рукомету на коме су учествовала два градска клуба РК „Врање 1957“ и ГРК „Младост“.

Турнире је отворио градски већник Нанед Ђорђевић.

Турнир у стоном тенису који има дугу традицију, ове године, окупио је само чланове Врањског стонотениског клуба „Топ спин“.

Такмичење је одржано у четири категорије у мушкој и женској конкуренцији.

“На наше велико задовљство и ове године смо под покровитељством града добили организацију овог турнира. Једини хендикеп је што нисмо успели да позовемо играче са свих страна, као што је то био случај ранијих година. Прошле године смо имали велику масовност, али смо у договору са градом, због актуелне ситуације  одлучили да овог пута буду само наши чланови“ каже Филип Филиповић председник клуба. 

Драго ми је кад видим да је традиција испоштована. Мило ми је да су овде млада деца која воле стони тенис. Овај турнир има такмичарски дух, али смо ту и због дружења и промоције овог спорта. Надам се да ћемо идуће године моћи да опет угостимо играче са стране, каже играч Петар Филиповић.

Градски већник Ненад Ђорђевић отварајући турнир истакао је да овај клуб својим радом и резултатима заслужује пуну подршку града.

“Овај клуб полако добија одличне услове за рад. Стварамо једну природну атмосферу у којој ће тренирати деца из нашег града. Договорили смо да ове године турнир буде прилагођен условима и ситуацији, међутим спорт мора да живи“, објашњава Ненад Ђорђевић, градски већник за спорт.

У Спортској хали први пут је организован турнир у рукомету.

Снаге су одмерили такмичари Рукометног куба  „Врање 1957“ и градског рукометног клуба „Младост“.

„Супер је оргаизација, хтели би да се одржава сваке године, да буде још више екипа. Позивам све другаре да дођу да тренирају санама“, каже Ђорђе Тасић рукометаш.

И Петар Тасковић се слаже са својим клупским другом: „Баш ми драго што су организовали турнир у рукомету, надам се да ће се наставити и наредних година“.

Баш је лепо што је организован овај турнир јер је то прилика да се дружимо са нашим вршњацима из другог градског клуба. Требало би сваке године ово да има, јасан је Немања Ристић.

То је управо и била намера градског руководства када су одлучили да турнир у рукомету уврсте у обележавање Дана града.

„Циљ нам је био да повећавамо број турнира за ову манифестацију , да добијемо на масовности и промоцији здравих стилова живота. Сматрамо да издвајамо значајна средста за овај спорт и место им је овде“, каже већник Ђорђевић.

 

Последњи пут измењено петак, 29 јануар 2021 16:48

Спортски сусрети поводом Дана града настављени су турнирима у шаху, каратеу, кошарци и одбојци. У петак су на програму рукомет и стони тенис, а турнир у малом фудбалу је већ завршен. Традиција одржавања спортских турнира поводом Дана ослобођења Врања је настављена и ове године, уз поштовање епидемиолошких мера.

Спортски турнири ове године организују се у седам спортских дисциплина. Новина је турнир у рукомету, који је на програму у петак. Фудбалери, шахисти и каратисти већ су одмерили снаге, а у току су турнири у кошарци и одбојци. Последњег дана спортског надметања, поред рукомета, одржаће се и турнир у стоном тенису.

-Као борилачка вештина постојимо овде са дугом традицијом. Хвала већнику за спорт на овој организацији поводом Дана града и позвала бих сву децу да се баве спортом и надам се да ће све ово брзо да прође и да кренемо са нормалним начином вежбања, рекла је Славица Николић, тренер каратеа.

-У условима пандемије одговорили смо изазову, имамо велики одзив деце, што основних то средњих школа. Такмичење се врши у четири категорије, обезбедили смо пригодне награде. Дечаци се такмиче у групи до 4. разреда основне школе и старији, девојчице до 4. и старији, каже Зоран Стојановић, национални шаховски судија.

-Шах је веома битан за развијање логике код деце. Када ви посматрате фигуре, када играте, у шаху је кључна стратегија, истиче Петар Спасић, шахиста.

У каратеу је учествовало шездесетак тамичара, док се у шаху надметало 50 учесника. На такмичењу у кошарци учествује око 70 такмичара, док се у одбојци надмеће 50 играча.

-Ово је четврта година заредом да уз помоћ града организујемо турнир поводом Дана ослобођења града, до сада су били турнири када смо позивали екипе са стране, међутим због познате ситуације око ковида, на предлог града, организовали смо турнир у уличној кошарци, 3 на 3. Одазвало се 19 екипа у 4 категорије, дечаци и, први пут, ове године девојчице, каже  Марјан Станојковић, тренер кошарке.

-На турниру учествују дечаци и девојчице, 12 екипа у три категорије. Надам се да ћемо и овим турниром показати да спорт мора да живи, морамо да идемо даље, али наравно са свим мерама које су прописане. Захвалност граду на средствима која су издвојили и омогућили да се турнири и ове године одрже, рекао јеОливер Тончић, тренер одбојке.

Ове године Град је за све клубове учеснике набавио спортске реквизите, струњаче, подлоге, мреже, лопте, подлоге за карате, а шахистима су обезбеђене просторије.

-Ове године због пандемије договорили смо да то буде само на нивоу  града, свели смо организацију на миминум, али сматрамо да и у најтежим тренуцима континуитет мора да постоји. Искористили смо прилику и да набавимо потребне реквизите за све клубове, оно што они нису могли до сад, што из финансијских, што из текућих разлога и проблема. Желимо да деца имају све услове да могу да се адекватно баве спортом и да тренирају, јер они представљају касније град на такмичењима, наглашава Ненад Ђорђевић, већник за спорт.

-Развој спорта, као вид здравог одрастања деце, веома је важан и због тога ће Град увек пружити сву потребну подршку, истакао је градски већник Ђорђевић.

 

Последњи пут измењено четвртак, 28 јануар 2021 15:49

Традиционални спортски сусрети поводом Дана града одржавају се и ове године, а отворени су турниром у малом фудбалу у Спортској хали у Врању.

У склопу обележавања Дана града организовани су турнири у малом фудбалу, одбојци, шаху, каратеу, кошарци, стоном тенису и, први пут ове године, у рукомету. Полуфинале у малом фудбалу отворило је спортски део манифестације.

''И у овим тешким временима успевамо да одржимо континуитет, да и ове године, јесте скромније него раније, одржимо и кренемо са обележавањем града. Укупно је планирано да се одржи седам турнира. Новина је да је уврштен и турнир у рукомету.  Уз поштовање свих мера превенције надамо се да ће све протећи на најбољи могући начин и да се догодине све ово промени и да можемо да функционишемо нормално", рекао је Ненад Ђорђевић, већник за спорт.

Ранијих година гости Врања и спортских надметања били су Ниш, Пирот, Прокупље и Лесковац, али је због короне број учесника ове године смањен, те се надмећу само врањске екипе, и то екипа Града, Здравственог центра, Војске и Полицијске управе.

''Драго ми је што и у овој тешкој ситуацији успевамо да одржимо континуитет. Знамо каква је ово година била, дај Боже да што пре оде у заборав, да можемо да се вратимо нормалном раду, јер ова година је протекла у посебним условима. Све оно што је било рекреативног типа, школска рекреативна такмичења су била отказана, одвијало се оно што је морало да функционише у спорту, на нивоу државе, исто тако и на нивоу наше локалне самоуправе'', каже Ђорђевић.

Сви спортски догађаји одвијају се без присуства публике.

Последњи пут измењено среда, 27 јануар 2021 14:30

Традиционалним турниром у малом фудбалу отворени су спортски сусрети поводом Дана града. 

Турнир је отворио већник за спорт Ненад Ђорђевић. 

Сви спортски догађаји одржавају се без присуства публике, уз поштовање епидемиолошких мера. 

У склопу обележавања Дана града Врања до петка ће се, осим у малом фудбалу, одржати и турнири у одбојци, шаху, каратама, кошарци, рукомету и стоном тенису. 

Циљ је да се и у овим околностима, узрокованим епидемијом вируса корона, одржи континуитет традиционалне спортске манифестације.

 

Данашње утакмице у малом фудбалу завршене су резултатом Здравствени центар - Град Врање 5:5, након пенала 9:8, а утакмица Војска Србије - Полицијска управа Врање резултатом 4:1.

Сутра, од 16.30 сати у Спортској хали Врање, настављају се такмичења у малом фудбалу.

Последњи пут измењено уторак, 26 јануар 2021 20:16
Страна 1 од 299

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врање добитник награде Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/5qrMRb0Jri
Ана Илић добила престижну награду - Радио Телевизија Врање https://t.co/iXT6ctgz9H via @tripplesworld https://t.co/5ZjKPHPiMi
Скупштина једногласно усвојила Одлуку о конверзији потраживања према Јумку - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dEEaEZiRag
Follow RTV Vranje on Twitter