Спорт

Спорт

На окружном такмичењу у стоном тенису одржаном у Сурдулици Милица и Душан Петричевић, ученици Економске школе освојили су 1.место у женској и мушкој конкуренцији и пласирали се на републичко такмичење. Екипно је такође било добрих резултата.  

У конкурецији средњих школа женска екипа Медицинске школе била је друга, а мушка из Гимназије трећа.

Ученици Основне школе Јован Јовановић Змај у мушкој конкуренцији освојили су друго место.

За викенд је у Софији одржан традиционални полумаратон и маратон. Oсим тога, одржане су и друге пратеће трке.

На полумаратонској трци, за Атлетски клуб Врањски маратонци трчао је Саша Ћуковић и трку завршио временом 1:29:29.

Трку у Софији обележио је напад на нашу атлетичарку Оливеру Јевтић која је оборена на трци на 10 километара.

Наредно учешће наших маратонаца очекује се на полумаратону у Лесковцу.

Улагање у спорт и спортске активности се наставља. Оживљавање градских и сеоских игралишта је најмање што млађи суграђани заслужују, каже већник за спорт Ненад Ђорђевић.  

Уз поштовање епидемиолошких мера, протекла је Дечја недеља под слоганом „Подељена срећа двоструко је већа“.

"Колико код улагали у децу знамо да је то мало, али у принципу трудимо се да обезбеђивањем што бољих услова за спортске активности нашим најмлађим суграђанима, нашој деци, управо код њих развијемо ту одговорност", каже Ђорђевић.

После успешно одрађене атлетске стазе, у плану је затворени базен, који овај град, по речима Ненада Ђорђевића, треба и мора да има. Идеја о уживању у спортским активностима, и на селу која је названа „Сеоске спортске игре“ која је заживела.

"Сматрамо да је то потребно, јер село живи две-три недеље док се одржава то такмичење, људи се друже, гледамо да их извучемо из куће, да деца што мање проводе времена поред телевизије, да што мање користе мобилне телефоне. Једноставно да одрастају у здравом окружењу да учествују или навијају", каже Ђорђевић.

Град има у плану још пуно спортских подухвата. Са поносом се може похвалити многим скорашњим спортским успесима. Али важно је, како каже Ђорђевић што ће и подршка клубовима бити настављена и у наредном периоду.

Последњи пут измењено понедељак, 12 октобар 2020 16:45

Кристијан Стошић, представник Атлетског клуба Врањски маратонци, освојио је треће место на маратонској трци у Скопљу. Ову позицију остварио је временом од 2:39:37.

На традиционалном Скопском маратону прво место освојио је украјински такмичар Серхи Шевченко, док је друго место заузео македонски такмичар Дарио Ивановски.

Чланови Удружења особа са параплегијом из Врања учествовали су на Републичким спортским играма за особе са параплегијом. На такмичењу из риболова освојили су осмо место што сматрају својим великим успехом.  Спортске игре су ове године одржане 23. и 24. септембра на Борском језеру, а Врање је учесник игара од 2004. године. За десетак дана чланове удружења очекује још једно такмичење у риболову које ће бити одржано на језеру Кнић.

Удружење особа са параплегијом у Врању тренутно има 86 чланова. Говорећи о томе колико је корона утицала на друштвени живот чланова удружења, председник Срђан Трајковић каже да су спортске игре у којима су недавно учествовали, врло значајне за све њих.

"Нисмо очекивали овако добар пласман. Дружили смо се са особама са параплегијом из осталих градова. Из нашег Удружења је учествовало 9 такмичара. Било је јако занимљиво, постигли смо запажен резултат и веома смо задовољни. Учествовало је 27 екипа, конкуренција је била јака али смо успели да се изборимо за своје место. Град нам је омогућио одлазак на ово такмичење и обезбедио мајце, тако да смо захвални. Много нам значи што смо након толико година били у прилици да изађемо из својих кућа, преноси нам утиске председник удружења", каже Трајковић.

Трајковић се осврнуо на проблеме са којима се суочавају чланови удружења и рекао да је један од њих приступачност и прилаз појединим установама у граду.

"Разговарао сам са директором Библиотеке и предложио му  да се заложи да се направи лифт у овој установи како би и чланови нашег удружења били у могућности да користе њихове услуге. Нама би то много значило.Такође очекујемо да се у наредном периоду нађе одговарајућа локација за киоск који има наше удружење али који већ дуго није у функцији. Било би нам драго да се тај проблем реши", додаје он.

Трајковић је рекао да корона и епидемиолошка ситуација итекако утичу и на живот особа са параплегијом. Немогућност да излазе из кућа им додатно отежава ионако тешку ситуацију у којој се налазе. Ипак, он је свих претходних месеци обилазио чланове, разговарао са њима и мотивисао их да буду позитивни и да у новонасталим околностима функционишу што боље, колико год  је то могуће.

 

Страна 1 од 299

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Мотком убио човека - Радио Телевизија Врање https://t.co/HQP2U0vhWY via @tripplesworld
Повећава се број оболелих од короне у Пчињском округу. Трговиште ново жариште - Радио Телевизија Врање… https://t.co/zzudmMCR2f
Follow RTV Vranje on Twitter