Спорт

Спорт

Вечерас почиње трећи по реду турнир у малом фудбалу ''Бунушевац 2019.'' За ово такмичење пријавило се 12 екипа, а одвија се у организацији Спортског савеза и под покровитељством града Врања.

Наградни фонд је 100 хиљада динара.

 

Последњи пут измењено понедељак, 19 август 2019 14:32

У току је пријављивање екипа за такмичење под називом „Игре на води”. Организатори су Спортски савез и Спортска хала, а покровитељ град Врање. Игре ће се одржати 22. и 23. августа на базену код Спотске хале,  у вечерњим часовима. Добра организација је предуслов свих дешавања. Проба игара је већ завршена и показало се да је идеја одлична. Биће обезбеђена музика, расвета, све у свему биће лепих садржаја. Зашто би узимали од других када можемо и сами нешто да урадимо, каже Мартин Ђорђијевић помоћник директора Спортске хале.

„Ове године уложили смо средства у реквизите који ће нам остати за касније, узели  смо најквалитетније реквизите. Суб даске познатије као сурф даске једне од најквалитетнијих, лопте званичне за ватреполо. Тако да се надам да ћемо понудити леп садржај”, каже Мартин Ђорђијевић помоћник директора Спортске хале.

На базену је све спремно за почетак Игара на води, а планиране су за 22. и 23. августa у вечерњим часовима.

„У питању је пет игара. Са стручним лицима су биране игре, које укључују моторику, равнотежу, снагу, брзину, није само суво пливање, већ све моторичке способности. Имамо веслање на суб дасци, скупљање реквизита по базену веома где је битан тимски дух, цеђење сунђера, пливање са једне стране базeна на другу, цеђење у канти у виду штафете”, каже Марко Ристић, потпредседник Спортског савеза.

Има још игара, а за све је потребно да се пријаве заинтересоване екипе, које би требало да буду мешовите, момци и девојке. Доња старосна граница је 15 година, али могућа су и мања одступања. 

 

Последњи пут измењено четвртак, 15 август 2019 14:30

Екипа „Ми то тако” Плави камен, победник је управо завршеног ноћног турнира у малом фудбалу Тибужде 2019. Бранко Стојиљковић Бекче. Уз помоћ Спортског савез и под покровитељством града Врања, одржан је 15. а 11.  меморијални турнир у малом фудбалу у селу Тибужде. Свеукупни овогодишњи победник је екипа „Ми то тако“ Плави камен. Из победничке екипе су Милан Војновић, најбољи голман и Миљан Стајић, најбољи играч турнира. Победници су добили новчану награду у износу од 60 хиљада динара. Друго место заузела је екипа Арсић Пек-Тибужде, треће Јова Кица-Вртогош и четврти је Златокоп. За другопласирану екипу обезбеђена је награда од 20 хиљада, а за трећепласирану од 10 хиљада динара. На турниру Тибужде 2019. Бранко Стојиљковић Бекче ове године учествовало је 14 екипа. Организатори су доделили захвалнице свима који су помогли одржавање турнира. 

 

Последњи пут измењено понедељак, 12 август 2019 16:07

Ски клуб „Бесна кобила” освојио је у Врању на отвореном првенству Србије у слалому на ролерима, укупно 37 медаља, по 15 златних и сребрних и 7 бронзаних. Градски већник за спорт Ненад Ђорђевић који је отворио ову дводневну манифестацију, рекао је да ће град и убудуће настојати да подржи спортске догађаје који окупљају младе. На Ролеријади је учествовало њих 95-ро из 9 земаља. У осам старосних категорија такмичили су се учесници почев од најмлађих рођених 2013. до сениора. Ролеријада је још једна спортска манифестација по којој ће Врање познати препознатљиво. И не само то, већ је то начин да се што више младих укључује у спортске активности. Већник за спорт Ненад Ђорђевић рекао је да се приликом преузимања улоге домаћина Ролеријаде водило рачуна да се наш град представи на најбољи начин. Раније су овакве трке биле организоване на Бесној Кобили, а сада по први пут у нашем граду. Сматра да би овакве манифестације требало да буду бренд нашег града. Организатор Ролеријаде је Ски клуб „Бесна Кобила”, а покровитељ је град Врање. Брзински слалом одржан је у централној градској улици. Председник Ски клуба „Бесна Кобила” Ђорђе Дединац рекао је да о доброј организацији и интересовању за наступ на Ролеријади у Врању говори и велики број учесника који су од уторка на кампу на Бесној Кобили. Ролеријада је окупила велики број деце и младих, а пролазници су застајали да пруже подршку, пре свега најмлађима. Страхиња, Даница, Уна, Никола и Вук кажу да су се лепо забављали и упознали се са много нових другара и да су научили нове технике. Чланови ски Клуба „Бесна кобила” освојили су укупно 37 медаља, по 15 златних и сребрних и 7 бронзаних.

 

 

Последњи пут измењено понедељак, 05 август 2019 15:36

У селу Тибужде почео је 15 ноћни турнир у малом фудбалу „Тибужде 2019, Бранко Стојиљковић Бекче”.  У наредних десетак дана 14 екипа одмераваће своје снаге на терену. Град Врање током године организује 12 оваквих трунира, а овај је 11 по реду. Окупљају се овде фудбалери 15. пут и доказиваће у наредних десетак дана умешност у баратању лоптом. Пала је киша прве вечери турнира, што је отежало посао фудбалерима. Тим поводом Ненад Ђорђевић, већник за спорт најавио је уређење спортских терена у селима у наредном периoду, који су руинирани и у којима годинама није улагано. Играчима је пожелео успех у такмичењу.

„Наградни фонд је 140 хиљада динара. Организатори ће се договорити како ће расподелити тај новац. То је подстицај за оне који буду најбољи. Поздрав свим екипама, са жељом да играју фер плеј и да најбољи победи. Поздрављам и Спортски савез које је све обезбедио шта је потребно за турнир у оваквим условима. У то се укључује и Спортска хала када год је нешто потребно. Задовољни смо и презадовољни како нам пролазе сви ови турнири”, рекао је Ненад Ђорђевић, градски већник за спорт.

Од 2009. године ово је меморијални турнир у спомен на рано преминулог фудбалера из овог села.

„На турнир се пријавило 14 екипа. Један је од најстаријих турнира из овог краја. Ми смо увек добри домаћини, атмосфера је увек добра и то је најбитније што се тиче турнира”, рекао је Драган Јовановић, један од организатора.

Ово је уједно и најава домаћинима да се спремају за сеоске игре, позвао је већник Ђорђевић. Ми ћемо са представницима месних заједница организовати састанке, важно је да се људи друже и да село живи.

Последњи пут измењено понедељак, 05 август 2019 15:37
Страна 1 од 285

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Премијера представе „Нечиста крв“ Боре Станковића за отварање обновљеног позоришта - Радио Телевизија Врање… https://t.co/mffCgYWy4a
Премијера представе „Нечиста крв“ Боре Станковића за отварање обновљеног позоришта - Радио Телевизија Врање… https://t.co/3tNZatTzYd
На „Данима Врања“ има места и за угоститеље - Радио Телевизија Врање https://t.co/Aw4DU7muE5 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter