Маша Алексић: Моје две велике љубави, фудбал и природа

Сурдуличанка Маша Алексић је веома успешна студенткиња  треће године Пољопривредног факултета у Београду, али и фудбалски судија. Своје тренутно две највеће преокупације не одваја, већ настоји да се свакој појединачно максимално посвети. И успева јој у томе.

Маша је рођена у породици уметника. Има изражен таленат за сликање, али не жели да се тиме бави тренутно. Када је уписивала факултет одлучила је да то буде Пољопривредни, област Фитомедицина. То је оно што је занима и чему жели да се посвети.

„Ја сам ишла у Гимназију у Владичином Хану, природно – математички смер и хтела сам неку природну науку да изучавам, да анставим, друштвене ме нису занимале. Одлучила сам се за фитомедицину. То је један од најперспективнијих смерова и представља будућност не само код нас, већ и у свету“, објашњава Маша Алексић.

Маша има још једну љубав,а то је фудбал. Одувек се бавила спортом,а фудбал је заволела сасвим случајно. Почела је најпре као фудбалерка, али је убрзо пожелела и да се окуша и као фудбалски судија. Великим трудом и радом успела је да постане једна од најмлађих фудбалских судија на листи ФСС.  Тренутно суди Супер и Прву лигу и за жене и Зону Југ за мушкарце.

„Мени се то одувек свидело. И сам тај стереотип сам хтела да променим да фудбал није само за мушкарце. Тренирала сам доста спортова, али сам се највише задржала у фудбалу. Тренирала сам у Лесковцу где сам играла Прву лигу за жене. Случајно сам чула за конкурс за фудбалске судије, било је јако мало жена и девојака. Одлучила сам да пробам. После првог семинара полагања за категорије, ја сам била одушевљена и рекла сам да хоћу овим да се бавим“, прича уз осмех Маша.

Да фудбал није само мушки спорт одавно је познато, а све већи број жена и у судијским водама, са интернационалним каријерама, показује да су даме  и ту избориле своје место. Маша жели да и даље напредује. Зато прати све новине и домаћа и европска правила, а мора да буде и у физичкој кондицији. Стално се полажу физичке норме. И поред свих обавеза настоји да нађе времена и за дружење, изласке, путовања.

Пошто је рођена у Холандији, неки даљи план је да се усавршава тамо али уколико би се указала и прилика овде, без размишљања би остала. Воли своју земљу.

Ова позитивна, увек насмејана  девојка поручује да је рецепт за срећу радити оно што волиш.

„Треба да радимо оно што волимо и што нас занима, уколико није тако, бићемо незадовољни. Мој кључ је организација. Када се човек добро организује стигне све“, каже Маша Алексић.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 25 мај 2022 10:07

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Уручене омладинске картице - Радио Телевизија Врање https://t.co/EXtXqKh00W via @tripplesworld https://t.co/7BMpIg0PYU
Цена хлеба ограничена на 53,5 динара, привремено забрањен извоз пелета - Радио Телевизија Врање… https://t.co/QsjdCJ1BGh
Постхумно објављена драма „Газда Глигор“ Душана Ђорђевића - Радио Телевизија Врање https://t.co/4fLR3cOHBD via… https://t.co/xGqLDKqBeX
Follow RTV Vranje on Twitter