Решен дугогодишњи проблем имовине „Балкан брика“

Општинско првобранилаштво у Владичином Хану завршило је велики посао око пребацивања имовине за коју имају правни основ са државног на општински ниво на основу Закона о јавној својини. Окончан је и поступак који сетиче имовине предузећа „Балкан брик“

Имовина је пребачена за око 90 посто објеката у које спадају сви јавни објекти, све зграде месних заједница и све улице које се налазе на територији општине Владичин Хан, изузев државних путева другог Б реда који остају и даље у надлежности државе. 

"Поред преноса који иде законски, покренуто је и неколико поступака код Владе Републике Србије за пренос права јавне својине у циљу изградње објеката јавне намене. Интересантнаје школа „Свети Сава“. Ту је покренут поступак у циљу издавања треће фазе употребне дозволе, потребни су нам решени имовински односи и када то буде решено створиће се предуслови да школа конкурише за финансијска средства која се тичу енергетске ефикасности школе", каже Марија Станојевић општински првобранилац.

У току је поступак преноса за парцелу на територији села Кржинце на којој, по детаљном урбанистичком плану, треба да се гради станица за пречишћавање у склопу решавања канализационих водова за општине Владичин Хан и Сурдулица.

Уписом права својине и Техничка школа ће бити у могућности да заврши реконструкцију старе котларнице, што ће им веома значити.

Завршен је и поступак који се односи на предузеће „ Балкан брик“.

Станојевић објашњава: "Окончана је дугогодишња парница која се тицала имовинских односа између општине и „Балкан брика“. Тиме су завршени сви судски поступци, односно створени предуслови да Балкан брик крене у поступак продаје имовине, односно парцела у власништву општине и приватних лица. Идеја је да се поступак заједнички реши, што би одговарало свима".

И ако то није у надлежности општине, знамо да ће из стечајне масе моћи да се намире повериоци по исплатним редовима. Станојевић најављује и окончање поступка за фабрику омотног папира и амбалаже. Годину, која је по много чему била специфична памтиће по добрим резултатима.

"Ја би ову годину оценила изузетно успешном. Све оно што нам је вирус донео, сва одлагања на почетку епидемије, надокнадили смо пред крај године. У просеку смо дневно имали од 7-10 суђења", закључује Станојевић.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 29 децембар 2020 14:55

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ухапшен због крађе новца у пољопривредној апотеци - Радио Телевизија Врање https://t.co/Eyd6PkQ84U via… https://t.co/Cr8quXvslN
Осумњиченом за пресретање аутомобила код Превалца 30 дана притвора - Радио Телевизија Врање https://t.co/7e1tO7Ojdc… https://t.co/HiU0nUsHGh
У току санација речних корита и мостова у поплављеним подручјима - Радио Телевизија Врање https://t.co/xIQaV69Lz6 v… https://t.co/XWljtYqiBv
Follow RTV Vranje on Twitter