Владичин Хан: Јесење умивање града

Јавно предузеће за комунално уређење Владичин Хан задужено је за уређење и одржавање зелених површина у граду. У току су јесењи послови који подразумевају уклањање сувих грана, лишћа и растиња и припреме за зимску сезону.

 Радници су од раног јутра на терену. Труде се да заврше све послове пре него што падне снег. Предузеће располаже потребном механизацијом јер одржавају више од 27 хиљада метара квадратних паркова и других уређених зелених површина, дрвореда око 2700 садница, жбуња и живе ограде око 850 метара и других некултивисаних зелених површина на око 86 хиљада квадрата. У њиховој надлежности су и приобаља река.

-Сада је актуелно опадање лишћа, морамо то да померимом са травнатих површина. Ту је чистилица, као и остале машине, чистачи које користимо за сакупљање лишћа. Полако се спремамо за зиму..1.02.. 1.53.. време је одлично, пала је и слана, па лишће брже опада, тако да ћемо посао завршити у планираном року , каже Слађан Алексић- шеф Градске чистоће.

Великo ангажовање запослених је у парку Врла, који је уз мост постао обележје Хана. Тамо се одржава више од 15 хиљада метара квадратних зелених површина, дрвореда и растиња. Током пролећа и лета, само на том простору трава је кошена скоро 30 пута.

Ово предузеће задужено је и за одржавање хигијене у граду. Хан одавно важи за један од чистијих градића не само у округу, већ и шире.

-Постоје послови које радимо свакодневно. Ту спада чишћење главних градских саобраћајница. По распореду, споредне улице се чисте два пута недељно. Тако да могу да кажем да је чистоћа у Владичином Хану на једном задовољавајућем нивоу“, објашњава Алексић.

Када заврше са јесењим пославама, очекују их припреме за зиму јер брину о свим саобраћајницама на територији града и појединим путним правцима по селима.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 01 децембар 2020 15:29

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Сутра почиње вакцинација становништва у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/JHd2UYhLcW via @tripplesworld https://t.co/8BVaadNcfY
Чак 191 млада особа почела да ради у оквиру програма Моја прва плата - Радио Телевизија Врање… https://t.co/Rwmlh0tUOC
Богојављенски крст окупан за 122 хиљаде динара - Радио Телевизија Врање https://t.co/8xQPANOdoq via @tripplesworld https://t.co/xNZb95R7uC
Follow RTV Vranje on Twitter