Традиционална конференција за новинаре ханског руководства

Општина Владичин Хан годину на измаку дочекује са 88 милиона динара суфицита у буџету. Реализовано је скоро све што је планирано и очекују да ће и у 2019. години имати сличне пословне резултате, чуло се на редовној конференцији председника општине Горана Младеновића којој су присуствовали представници медија из Пчињског и Јабланичког округа.

 

Година која је на измаку била је врло успешна. Радило се пуно и ефекти су видљиви. Овако је, сада већ своју традицоналну конференцију за новинаре, на крају сваке календарске године почео Горан Младеновић председник општине Владичин Хан. Асфалтиран је велики број саобраћајница у граду и по селима. Неки су на асфалт чекали и по 30 година. Завирило се у сваку месну заједницу, чула се реч мештана, решавани су горући проблеми. Велика помоћ у реализацији пројекта стигла је од Коридора Србије који су издвојили око милион евра за ревитализацију путева оштећених приликом изградње Коридора 10. Становници села Полом, Прекодолце, Кржинце Џеп, Момин Камен, Гариње, Репиште исказали су висок степен толеранције и стрпљења због поменутих радова на ауто путу, као мало ко у Србији, и заслужили су да буду награђаени, гласило је образложење Коридора. Радило се и на комуналној инфраструктури, поједина села су трајно решила проблем водоснабдевања.Није изостала помоћ државе и ресорних министарстава, каже Младеновић, на чему су веома захвални.

Помоћ су добили и пољопривредници кроз разне субвенције, новопечени родитељи, студенти. Покретач привредног развоја је компанија Теклас која је за две године запослила 670 радника. Завршава се изградња трећег погона који ће почети са радом у марту и априлу. Тада ће у Текласу радити 1000 радника.

Улагало се и у пројекте који се буквално тичу егзистенције људи и решавања њихових проблема. Уз помоћ Министарства за иновације и технолошки развој 19 жена је добило могућност да реализују своје пословне планове. Друге међународне организације помогле у такође покретање малих бизниса, решавање стамбених проблема.Министарство за популациону политику проширење капацитета вртића и отварање саветовалишта за младе родитеље.

За 2019. годину планира се наставак уређења путева и улица у ширем градском језгру и удаљеним месним заједницама. Решавање проблема паркирања кроз посебну службу у оквиру Комуналног предузећа, изградња Дома за ученике, фискултурне сале у Стублу, реконструкција свих школа, смањење незапослености и сиромаштва. Назирире се и судски расплет имовине и дуговања Фабрике омотног папира и амбалаже. Хан ће добити нови кеј и парк испод најлепшег моста „Врла“ на траси ауто пута, а до 2020. И комплетно осликан храм Светог кнеза Лазара, истиче први човек општине.

Ове године су добили награду капетан „Миша Анастасијевић“ и нашли се међу 20 најуспешнијих општина. Номиновани су и за државно признање. Надају се да ће се планови за 2019. остварити, чуло се на конференцији за новинаре у Владичином Хану.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено недеља, 30 децембар 2018 17:24

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter