Буџет Врањске Бање у наредној години 120 милиона динара

Одржана је деветнаеста седница Скупштине Градске општине Врањска Бања на којој су разматрана кључна питања везана за буџет, програм рада и планове пословања Градске општине и јавног предузећа Управа Бање и кадровска решења Управе Врањске Бање.

 

На седници Скупштине Градске општине Врањска Бања усвојен је буџет за 2019. годину и он ће износити 120 милиона динара.

''Приходну страну чине изворни приходи у износу од 40 милиона динара и уступљени приходи града Врања у износу од 80 милиона динара'', додаје Милош Петровић, финансијски сарадник.

''Буџет је развојног карактера, и презадовољан сам, увек је потребно више, али с обзиром да је раније буџет Врањске Бање био око 22 милиона, са комуналним програмом 35-36 излазио, могу да кажем да је са доласком овог руководства буџет три и по пута већи од досадашњег'', каже Драган Сентић, председник Градске општине Врањска Бања.

Усвојен је и кадровски план Управе Врањске Бање, који предвиђа  још четворо запослених у 2019. години.

''Имали смо 9 запослених, а за следећу годину предвиђамо 13 радника, сагласно Одлуци о максималном броју запослених и Закону о начину одређивања максималног броја запослених у јавној управи, 1 ће радити на нормативно - правним пословима а три лица у кабинету председника Градске општине, такве су потребе'', истиче Љиљана Манасијевић, руководилац Управе Градске општине.

Усвојен је и програм пословања јавног предузећа ''Управа Бање'', као и програм рада Скупштине ове Градске општине.

''На основу укупне рекапитулације долазимо до приходне стране од 29 милиона 340 хиљада, расходне стране од 29 милиона 153 хиљаде, тако да је планирана нека добит у износу од 187 хиљада динара'', рекао је Ивица Миленковић, директор јавног предузећа Управа Бање:

Било је речи и о реконструкцији пута Врањска Бања – Првонек у 2019. години уз помоћ Србија путева, Коридора и подршку саме општине. Све тачке предвиђене дневним редом су усвојене, и то већина њих једногласно. На крају седнице усвојен је и Програм рада Скупштине Градске општине Врањска Бања за 2019. годину.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено недеља, 30 децембар 2018 17:46

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter