Дечји дани у Бањи

Дан отворених врата у вртићу ''Бамби'' у Врањској Бањи био је прилика да се деца сусретну са представницима општине и да поставе питања првом човеку Бање. У интерактивном дружењу причало се о отвореним и затвореним базенима, игралиштима и свему ономе што децу занима.

''Другарство је кажу део дечјег царства, шта би живот био да нема другарства''.

Овако су предшколци вртића ''Бамби'' у Врањској Бањи дочекали госте из Градске општине, рециталом, песмом и игром. За њих су имали и бројна питања.

''Када ћете да направите аква парк?'', питала су деца.

''Планирали смо одмах поред вас, поред вртића да буде отворени и затворени базен и у оквиру тога да буде и аква парк за вас'', каже Драган Сентић.

Малишани су имали још много захтева, од изградње игралишта, преко зоо врта, па све до мостова. Председник Градске општине и председница Скупштине, стрпљиво су одговарали на питања деце. Дан отворених врата у вртићу у Бањи организован је поводом Дечје недеље.

''Деца су од њих добила лепе поклоне, и они су такође узвратили поклонима, то су дечји цртежи. Спремили су се да рециталом, игром и песмом дочекају госте", рекла је Снежана Ристић Станисављевић, главни васпитач вртића ''Бамби''.

Обележавање Дечје недеље у Врањској Бањи настављено је радионицом на тему толеранције са децом и родитељима, као и даном загрљаја. Данашњи дан је предвиђен за спортске активности.

''У сталној трци са временом због бројних обавеза често запостављамо наше малишане. На нама одраслима је обавеза да боље организујемо своје време како би деци посветили неопходну пажњу и тако ће наша деца бити срећна и задовољна'', истиче Драган Сентић, председник Градске општине Врањска Бања.

Национални слоган овогодишње недеље посвећене деци је ''Моје је право да живим срећно и здраво – за одрастање без насиља''.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

''Зидни записи'' Наташе Дејановић Димитријевић - Радио Телевизија Врање https://t.co/49WWRfhqJM via @tripplesworld
Уплата за земљиште легла у градску касу - Радио Телевизија Врање https://t.co/x9F5RtPGeP via @tripplesworld
Данас је летњи Свети Никола - Радио Телевизија Врање https://t.co/e10UulsWLk via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter