Дечји дани у Бањи

Дан отворених врата у вртићу ''Бамби'' у Врањској Бањи био је прилика да се деца сусретну са представницима општине и да поставе питања првом човеку Бање. У интерактивном дружењу причало се о отвореним и затвореним базенима, игралиштима и свему ономе што децу занима.

''Другарство је кажу део дечјег царства, шта би живот био да нема другарства''.

Овако су предшколци вртића ''Бамби'' у Врањској Бањи дочекали госте из Градске општине, рециталом, песмом и игром. За њих су имали и бројна питања.

''Када ћете да направите аква парк?'', питала су деца.

''Планирали смо одмах поред вас, поред вртића да буде отворени и затворени базен и у оквиру тога да буде и аква парк за вас'', каже Драган Сентић.

Малишани су имали још много захтева, од изградње игралишта, преко зоо врта, па све до мостова. Председник Градске општине и председница Скупштине, стрпљиво су одговарали на питања деце. Дан отворених врата у вртићу у Бањи организован је поводом Дечје недеље.

''Деца су од њих добила лепе поклоне, и они су такође узвратили поклонима, то су дечји цртежи. Спремили су се да рециталом, игром и песмом дочекају госте", рекла је Снежана Ристић Станисављевић, главни васпитач вртића ''Бамби''.

Обележавање Дечје недеље у Врањској Бањи настављено је радионицом на тему толеранције са децом и родитељима, као и даном загрљаја. Данашњи дан је предвиђен за спортске активности.

''У сталној трци са временом због бројних обавеза често запостављамо наше малишане. На нама одраслима је обавеза да боље организујемо своје време како би деци посветили неопходну пажњу и тако ће наша деца бити срећна и задовољна'', истиче Драган Сентић, председник Градске општине Врањска Бања.

Национални слоган овогодишње недеље посвећене деци је ''Моје је право да живим срећно и здраво – за одрастање без насиља''.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Све надлежне службе брзо реаговале на вандализам у насељу Чешаљ - Радио Телевизија Врање https://t.co/j5PrCNalK8 via @tripplesworld
4100 возила прошло новим аутопутем у првих дванаест сати - Радио Телевизија Врање https://t.co/9BtzaU56ZA via @tripplesworld
Премијера представе „Нечиста крв“ Боре Станковића за отварање обновљеног позоришта - Радио Телевизија Врање… https://t.co/mffCgYWy4a
Follow RTV Vranje on Twitter