Потпредседница Михајловић у Врањској Бањи и Левосоју

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла данас Пчињски округ. Михајловићева je присуствовала почетку радова на изградњи колектора за отпадне воде, који се гради у оквиру програма са немачком развојном банком KfW у Врањској бањи.  Након тога, обишла је радове на изградњи деонице ауто-пута на Коридору 10, Српска кућа-Левосоје.

Потпредседницу Михајловић у Бањи су дочекали представници републичких установа и институција, представници округа, града и бројни грађани. Потпредседница је рекла да са председником Вучићем чине све да југ не буде сиромашан, него развијен, а без инфраструктуре нема развоја. Отворили смо у Пчињском округу преко 3 хиљаде радних места, али то није довољно и зато је важан данашњи дан. Водоснабдевање је пројекат који  смо почели пре неколико  година завршили га успешно и до сада је уложено 7 милиона евра.

Са пројектом изградње фекалног колектора вредности 2,6 милиона евра потпредседницу Михајловић упознао је Горан Ђорђевић, директор Водовода. Након тога постављена је и прва цев колектора, чији завршетак означава почетак радова на изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода.

Градоначелник Врања Слободан Миленковић рекао је да је ''ово капитална инвестиција за град и Бању. Омогућавамо развој бање и туризма. Овим се стварају предуслови за долазак инвеститора и искоришћење топле бањске воде. За села у окружењу развиће се секундарна канализациона мрежа.

Ово је нови пројекат  заједно са Немачком банком и градом, улажемо готово 12 милиона евра, то није све када све то саберете само у комуналну инфраструктуру Врања и околине улажемо око 30 милиона евра. То је огроман новац који трошимо на прави начин, да направимо простор за све оне будуће фабрике које ће се отварати, каже министарка.

Потпредседница Михајловић са сарадницима и домаћинима обишла је и радове на Коридору 10, на деоници Српска кућа –Левосоје, где је пре неколико дана пуштена у саобраћај траса од 6, 6 километара.

Налазимо се на месту где се врши санација 9 и 10. Могу да обећам да ће за месец дана бити готова ова два моста и пустићемо целу трасу у саобраћај, рекао је вршилац дужности директора Путева Србије Зоран Дробњак.

Сматрала сам да је важно да данас дођемо овде. Ми се приближавамо завршетку Коридора 10. Оно што мора да се заврши то су два моста, извођач је Ратко Митровић и моја порука њима је да се држе рокова. 39 метара један, 60 други и немојте да се брукамо да не можемо да завршимо два моста од 90 метара, каже министарка.

О ситуацији на деоници код Грделичке клисуре, говорио је Зоран Бабић, директор Коридора, који је истакао да је 96 посто свих радова кроз Грделичку клисуру завршено. У тунелу Манајле једна тунелска цев је завршена, друга се ради.

Пре неколико тренутака добио сам добру вест да на остатку косине два немамо померања, на косини два где се десио колапс ради се 24 часа. Преко 300 хиљада кубних метара земље у наредних десетак дана треба да отклонимо, каже Бабић.

Што се тиче моста на Врли, дугачак је 640 метара, има 140 носача и апсолутно је стабилан, каже Бабић.  

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 24 септембар 2018 16:41

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Све надлежне службе брзо реаговале на вандализам у насељу Чешаљ - Радио Телевизија Врање https://t.co/j5PrCNalK8 via @tripplesworld
4100 возила прошло новим аутопутем у првих дванаест сати - Радио Телевизија Врање https://t.co/9BtzaU56ZA via @tripplesworld
Премијера представе „Нечиста крв“ Боре Станковића за отварање обновљеног позоришта - Радио Телевизија Врање… https://t.co/mffCgYWy4a
Follow RTV Vranje on Twitter