Нова градилишта у Хану: у Београдској улици и селу Јагњило

У општини Владичин Хан у току је асфалтирање путног правца од села Брестово до Јагњила у дужини од 3,3 километра. Истовремено у самом центру града почела је реконструкција Београдске улице у дужини од 1 200 метара. Вредност радова је 28 милиона динара.

Село Јагњило од Хана је удаљено више од 15 километара. Пут је био један од разлога што су многи становници напустили своја огњишта. Пошто су на асфалтирање чекали неколико деценија неки од мештана, који су остали, већ су изгубили наду да ће се то десити, али већина је ову вест примила са радошћу.

Радиће се деоница од Брестова до Јагњила у дужини од 3,3 километра, на којој је некад давно постојао асфалт, али је с годинама нестао. Биће извршена рехабилитација, поправљени пропусти и канали за атмосферску воду и обављено асфалтирање.  Завршетком радова  вишегодишњих мука решиће се мештани укупно 4 села која гравитирају ка Јагњилу.

"Тај пут ће спајати са градском средином 4 месне заједнице, Срнећи Дол, Костомлатицу, Солачку Сену и Јагњило. Велики број мештана се у тим селима бави озбиљно пољопривредом, посебно воћарством, па ће им пут пре свега пуно значити због транспорта, али и живота уопште", рекао је Владимир Костић- заменик председника општине Владичин Хан.

Истовремено у самом центру града почела је реконструкција Београдске улице у дужини од 1 200 метара. Београдска улица је  једна од 2 најфреквентније саобраћајнице у граду.

"Ова улица је рађена седамдесетих година. Стављен је само први слој асфалта, а други никада није дошао на ред и због тога су се често јављале рупе, посебно зими. Тако да смо значајна средства трошили на њихово крпљење. Због тога смо одлучили да је реконструишемо и решимо проблем за наредних 30, 40 година", казао је Костић.

Планирано је да радови на обе локације буду завршени до краја новембра. Вредност радова је 28 милиона динара, од чега је 11 милиона помоћ Министарства привреде, а осталих 17 финансирају се из локалног буџета.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 19 октобар 2017 14:23

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Без жртава короне у Србији. Још 34 нова случаја вируса ковид 19 - Радио Телевизија Врање https://t.co/mdpUuOXkWo via @tripplesworld
Земља сува – овогодишњи приноси биће умањени - Радио Телевизија Врање https://t.co/Rr8Z9xj3cn via @tripplesworld
Глигоријевић: Круна нашег рада пројекат „Унапређење тржишне и пословне способности станара у оквиру инкубатора“ - Р… https://t.co/sY5xNT6NYj
Follow RTV Vranje on Twitter