Обилазницом до нових инвеститора

Југоисточна обилазница у Врању од улице Пролетерских бригада до Косовске улице у Врању биће завршена за 120 дана. Радови су почели 16. октобра.

Радови на уређењу југоисточне обилазнице су почели, а синхронизовано се одвијају и радови на другом делу, тако да ће истовремено бити завршена цела обилазница. Уколико временски услови послуже, предвиђени рок је 120 дана. Овакав инфраструктурни потез је од великог значаја за наш град.

''Пре свега измештање тешког теретног саобраћаја из ужег центра града, растерећење саобраћаја, али оно што је много битније то је да ће индустријска зона Бунушевац а самим тим и слободна зона имати један бољи проток саобраћаја, робе и услуга. Дужина је 2,6 километара, вредност прве фазе 96 милиона динара.Ово радимо заједно са Министарством привреде кроз пројекат уређење пословних зона. Коначно смо кренули у реализацију овог пројекта који представља капиталну инвестицију не само за наш град већ и за цео Пчињски округ'', рекао је др Слободан Миленковић, градоначелник.

Ово је један од најважнијих инфраструктурних пројеката и приоритета локалне самоуправе. Осим што ће растеретити градски саобраћај, обилазница ће створити услове за нове инвестиције.

''Заинтересованост инвеститора за слободну зону је итекако велика. Изградњом ове обилазнице ми ћемо повећати атрактивност за инвестирање у наш град, пре свега у слободну зону, али не само слободну зону, већ и индустријску зону Бунушевац. Паралелно са обилазницом ради се и колектор, биће комплетно сређена инфраструктура што се тиче прилаза и приступа'', појашњава др Слободан Миленковић, градоначелник.

Радове на овом делу обилазнице изводе ''Трејс ПЗП'' и ''ИГ систем'' из Врања и ''Гео лидер'' из Бујановца.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 19 октобар 2017 14:43

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Стаменковић: Пољопривредну производњу подићи на виши ниво - Радио Телевизија Врање https://t.co/d27OB429qM via @tripplesworld
Мини баскет фестивал за викенд - Радио Телевизија Врање https://t.co/UmcB3PZjjB via @tripplesworld
„Време радости” уз Мињу, Тијану и Леонтину - Радио Телевизија Врање https://t.co/cXkWHxK5d0 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter