Kо ће инвестирати у Врањску Бању?

Председник Србије Александар Вучић је током посете САД-у, имао састанке са представницима америчких компанија. Казао је да је једна од тема састанка била посвећена привлачењу америчких инвеститора, указујући на то да повећање трговинске размене и долазак улагача увек значи боље политичке односе. Између осталог, председник Вучић је говорећи о потенцијалима којима Србија располаже, указао на значај улагања у бањски туризам и том приликом поменуо и Врањску Бању. За сада није прецизирано, који је амерички инвеститор заинтересован за најтоплију европску бању али је, по речима посланика Славише Булатовића начињен први корак.

 

Да ли ће инвеститор који би требало да Врањску Бању уздигне у сам врх бањског туризма бити из Америке. То се још увек не зна. Оно што је познато је су се захваљујући председнику Александру Вучићу,  амерички привредници чули између осталог и за Врањску Бању.

„Изјава председника Републике  господина  Вучића,  је доказ да се мисли на југ Србије и проблеме које нису решавани предходних година. Подсетио би да је Вучић, приликом последње посете Врањској Бањи, рекао да Врањска Бања мора да буде мотор развоја врањског краја и југа Србије. Његова изјава потврђује колико је био озбиљан када је то рекао. Ово није први пут да он говори о неискоришћеним богатствима Врањске Бање, што је доказ да су му подједнако важни сви делови Србије. Радујем се годинама које су пред нама јер верујем да су пред нама године развоја и да ће Врањска Бања бити постављена на место које јој и припада“ казао је народни посланик Славиша Булатовић.

Оно што суштински издваја ову бању од других је температуре и растворени минерали. Топлота воде се креће од 80, 96 па и преко 100 степени у зависности од извора и притиска у изворишту. Због тога је Врањска Бања једна од најтоплијих бања у Европи, кажу географи.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter