Економски факултет у Бујановцу посетила међународна делегација

Одељење Економског факултета из Суботице у Бујановцу посетили су генерални секретар Министарства спољних послова Аустрије Михаил Линхарт, амбасадор Аустрије у Београду Јоханес Ејгнер, нови амбасадор ОЕБС-а Андреа Орицио и председник Координационог тела за општине југа Србије Зоран Станковић.

Међународна делегација је оценила да је факултет на коме наставу прате и Срби и Албанци пример добре праксе и подржала његов рад.

Високи гости најпре су разговарали са менаџментом факултета, обишли зграду и разговарали са студентима. Генерални секретар  Министарства спољних послова Аустрије Михаил Линхарт, одржао је и кратко предавање.

"Србија је веома важан партнер за нас из много разлога, политичких, економских, културолошких. Ми у потпуности подржавамо процес приступања Србије Европској унији. Пошто ове године преседавамо ОЕБС-ом, јеан од наших приоритета биће управо помоћ Србији на том путу. У том смислу подржавамо све што се ради на терену. Једна таква иницијатива је и рад овог одељења Економског факултета у Бујановцу који је мултиетничка институција и пружа све могућности за образовање младих људи и касније за њихово приступање тржишту рада", каже Михаил Линхарт-  Генерални секретар  Министарства спољних послова Аустрије.

За декана факултета Александра Грубора, професоре и студенте ова посета је значајна јер су гости из иностранства похвалили њихов рад.

"Ова висока делегација је хтела лично да се увери у рад и функционисање нашег Одељења у Бујановцу. Да се упозна са начином рада и студирања наших студената и са резултатима које смо постигли од 2011. године до данас", напомиње Александар Грубор- декан.

Наставку сарадње са међународним организацијама надају се и у локалној самоуправи.

"Општина Бујановац остаје при ставу да помогне Економски факултет, што је била почетна идеја 2012. године. Надамо се да ће сва отворена питања, која постоје у овом моменту, бити превазиђена до почетка наредне академске године у оквиру сарадње коју имамо са партнерима и тако се наставити редовно функционисање ове институције", истиче  Шаип Камбери- председник општине Бујановац.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 23 мај 2017 16:47

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter