Одржана 8. седница Скупштине градске општине Врањска Бања

Одборници градске општине Врањска Бања усвојили су на 8. Седници Скупштине предлог Програма изградње и уређења грађевинског земљишта у јавној својини за ову годину. Усвојен је и извештај о раду Јавног предузећа „Управа Бање“ за 2016. као и извештаји о раду Општинског већа и Општинске управне јединице. Прихваћен је и предлог одлуке о измени и допуни одлуке о оснивању месних заједница на подручју Врањске Бање.

Износ од близу 50 милиона динара ни изблиза није довољан да реши тренутне комуналне и инфраструктурне проблеме Врањске Бање, јер само на јавну расвету троши се око 12 милиона динара. За комунално уређење остаје око 37 милиона, истакао је председник градске општине Небојша Богдановић напомињући да су готово све улице у лошем стању, а атмосферска канализација уопшште и не постоји. У Бањи која има изузетне природне потенцијале, звучи невероватно да „Свирка моја образ мој“ назив је изложбе инструмената која је данас отворена у вртићу „Чаролија“. Изложба је настала као резултат сарадње Предшколске установе и  Удружења грађана „Вед“ , а у оквиру пројекта „Дете у свету музике“. Деци су представљени инструменти од различитих материјала, и  различитог порекла и старости.

Небојша Богдановић, председник ГрО Врањска Бања каже да се ради о реконструкцији дела главне улице  која ће бити претворена у шеталиште у дужини од 170 метара, чиме би из ужег језгра био елиминисан саобраћај. У те намене опредељено је 10 милиона динара. Предстоји и изградња саобраћајнице поред амбулантне станице као и изградња тротоара поред пута који води од железничке пруге у дужини од километар и по.

Одборници су усвојили и извештај о раду са финансијским извештајем јавног предузећа „Управа Бање“ за прошлу годину. Ово предузеће са 17 запослених потражује више од 77 милиона динара за коришћење грађевинског земљишта али ће већина дугова бити тешко наплатива.

Ивица Миленковић директор ЈП „Управа Бање“ да су  највећи дужници предузећа Водоградња, Желтурист и Симпо цвеће а за коришћење топловодног канала потраживања Управе Бање су око 27 милиона динара.Са друге стране Управа Бање дугује добављачима близу 23 милиона динара по разним основама пре свега ЕПС-у, Предузећу за путеве, Водоводу и приватним извођачима радова.

Усвојен је и предлог одлуке о измени и допуни одлуке о оснивању месних заједница на подручју Врањске Бање.

Слађан Алексић секретар Скупштине појаснио је да ће се усвајањем измена убудуће чланови месних заједница бирати по пропорционалном а не као до сада по већинском систему као и да ће тај поступак спроводити комисија за избор одборника а не посебно тело.

Одборници су прихватили извештај о раду Општинског већа, као и Општинске управне јединице за 2016. годину.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 19 април 2017 13:45

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Одлични резултати врањских клубова - Радио Телевизија Врање https://t.co/aqS7OFgfgF via @tripplesworld https://t.co/aq04OZ1pqT
РК Врање: Добар старт, идемо даље - Радио Телевизија Врање https://t.co/m4DsnOnvuV via @tripplesworld https://t.co/Q3aFaIAjW1
Follow RTV Vranje on Twitter