6 милиона за подстицај ханских пољопривредника

Општина Владичин Хан ове године предвидела је средства у износу од 6 милиона динара за подстицај пољопривредних произвођача. Посебан акценат од прошле године стављен је на развој сточарства, гране која је потпуно замрла на овим просторима и континуирани развој воћарства на чему се ради неколико година.

Помоћник председника општине Бранислав Тошић који је задужен за сектор пољопривреде сматра да је локална самоуправа препознала значај развоја ове привредне гране и да су направљени озбиљни помаци напред.

Међутим у свакодневном раду има и проблема. Отопљавање снега и киша, претходних дана задала је муке појединим власницима којима је поплављено пољопривредно земљиште, а некима и дворишта. Које су обавезе општине, а које власника у таквим ситуацијама одговара Тошић.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Сумња се да је у пожару у Радовници страдала старица - Радио Телевизија Врање https://t.co/hOHcbFEv9h via… https://t.co/xiKQFVryxt
Стоиљковић: Повећан број екипа, ради се и преко радног времена - Радио Телевизија Врање https://t.co/jOMzP7ZSsk via… https://t.co/Q4tSE6WEXc
Promo - Zdravo živo domaćine, TV Vranje, danas u 17.05h https://t.co/Yi3j2SgT7O
Follow RTV Vranje on Twitter