Стабилно пословање у Хану

На редовној годишњој конференцији председник општине Владичин Хан Горан Младеновић презентовао је шта је све урађено у 2016.години.Велики број инвестиционих пројеката, улагања у путну инфраструктуру, а посебно у оживљавање привреде кроз отварање компаније “Теклас” и упошљавање око 250 радника обележили су 2016. годину.

Буџет за 2017.годину износи 785 милиона динара и никада није био већи. Приоритет у развоју идуће године биће оживљавање привреде, смањење незапослености, путна инфраструктура, развој пољопривреде. За сада нема вишка запослених у општинској управи и јавним предузећима. Година се завршава са суфицитом од 125 милиона динара. Сва дуговања из ранијег периода су измирена па је то, према речима председника општине  добар темељ да се праве нови планови.

"Владичин Хан је успео да се у потпуности раздужи и ослободи духова прошлости. Да смањи обавезе које су нас притискале по основу кредита и према добављачима", рекао је Горан Младеновић. 

За један од најзначајнијих пројеката у прошлој години сматра се отварање компаније Теклас и упошљавање око 200 радника. Менаџмент фабрике најавио је да ће на пролеће још 300 незапослених добити посао.

Много је новца уложено у путну инфраструктуру, изградњу фискултурне сале, реализацију комуналног програма, подстицај пољопривредницима.

Младеновић каже да ће средства која преносе из 2016. бити додатна енергија за релизацију још већих инвестиција. То је био и један од разлога што нису тражили новац од републике из буџетских резерви.

"Нисмо тражили, али је општина добијала помоћ од државе ранијих година. Оно што је Владичин хан прошао и оставио иза себе, неке општине сада имају такав период. Надам се да ће имати снаге, мудрости и знања да своје локалне самоуправе доведу на ниво какав сада има општина Хан", каже Младеновић.

Планова за 2017. има много. Оно што је извесно је да ће са првим лепим данима почети изградња новог вртића у насељу Колоније, реконструкција платоа код старе Аутобуске станице. А у уз велику подршку Министарства за рад и запошљавање изградња Дома за ученике Техничке школе, фискултурне сале у ОШ “Вук Караџић” у Стублу и замена столарије, фасаде и котлова у Основној школи “Свети Сава”у циљу подизања енергетске ефикасности.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 29 децембар 2016 15:40

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Усвојен Нацрт модернизације јавне расвете на стотој седници Већа - Радио Телевизија Врање https://t.co/PnEJnT80zt v… https://t.co/1wWfuKkquM
Подршка младима - Данас је Међународни дан младих - Радио Телевизија Врање https://t.co/mNWjguAfXZ via… https://t.co/72ywGZsjbP
Заменица градоначелника: Упутство Министарства просвете јасно - Радио Телевизија Врање https://t.co/DRjXdnx0Ma via… https://t.co/oEh4Pmrzsk
Follow RTV Vranje on Twitter