Сумирање резултата рада у Врањској Бањи

Руководство Градске општине Врањска Бања одржало је конференцију за медије на којој су сумирани резултати рада у претходном периоду и најављени нови пројекти које треба реализовати 2017. године. Буџет Врањске Бање за наредну годину износи 92 милиона 46 хиљада. 

Save

Сумирајући резултате досадашњег рада, речено је да су урађене две улице у Врањској Бањи, сеоски путеви су пошљунчани, а нагомилани дугови претходне власти су у потпуности измирени, захваљујући помоћи државе. У најави су два велика пројекта.

''Ради се о почетку радова  на уређењу шеталишта у Врањској Бањи у дужини од 200 метара чиме ће овај део коначно почети да личи на право туристичко место. Други пројекат је изградња тротоара у улици Краља Петра Првог, а то је потез од рудничког пута до Железничке станице чиме ће безбедност пешака бити на већем нивоу'', рекао је  Небојша Богдановић, председник Градске општине Врањска Бања.

Смештајни капацитети су велики проблем у Врањској Бањи. Град Врање ће уложити максималне напоре како би Врањска Бања на туристичкој мапи Србије добила место које заслужује.

''Послали смо један пројекат преко Туристичке организације у вези изградње визиторског центра у Врањској Бањи који ће у већој мери решити проблем смештајног капацитета, неког допунског садржаја, конгресна сала. Надам се да ће Министарство туризма у наредној години одобрити тај пројекат и да ће се 2017. кренути са изградњом'', каже Мића Младеновић, градски већник.

Иако су радови на изградњи балон сале и базена одавно почели, још увек нису приведени крају. Завршетак радова биће приоритет у новој години.

''Средства која су била предвиђена у те намене потрошена су у првој половини године, пре избора. Ми смо предвидели средства  да почетком године завршимо радове, добијемо употребну дозволу и да спортски објекат ставимо у функцију'', истакао је  Драган Сентић, заменик председника градске општине Врањска Бања.

Поред 14 милиона динара колико је Врањска Бања добила од Министарства туризма, за коначан завршетак свих преосталих радова на балон сали и базену биће потребно још 12 милиона. Уколико не буде новца из донација, из Управе Бање очекују помоћ од Града Врања.

''Сматрам да постоји реална могућност да на пролеће кренемо са издавањем термина у балон сали као би добили неке приходе који ће нам значити. Што се тиче динамике радова, око 50% послова на грејној инсталацији и на инсталацији базенске воде урађено'' закључио је  Ивица Миленковић, директор Управе Бање.

На следећој седници Скупштине  биће изабран нови већник у општинском већу  Милан Антић из Социјалдемократске странке који је на то место постављен уместо Данијеле Јаћимовић, такође из те странке која је дала оставку из личних разлога.

''Задовољна сам функционисањем Скупштине до сада и надам се да ћемо и у наредној години наставити са конструктивним радом'', напомиње  Светлана Цветковић, председница Скупштине.

Скупштина градске општине Врањска Бања је до сада одржала пет седница, а последња у овој години биће 30. децембра.

 

Save

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 28 децембар 2016 20:57

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Зоран К. из Врања осуђен на 12 година затвора - Радио Телевизија Врање https://t.co/gHVQUuLUDN via @tripplesworld https://t.co/1wlNPnHtGN
Поводом Видовдана концерт Извора на тргу - Радио Телевизија Врање https://t.co/Zu0qVtEbCB via @tripplesworld https://t.co/mhdXPyTXBk
Резултати завршног испита из математике - Радио Телевизија Врање https://t.co/8QN7EEsTl9 via @tripplesworld https://t.co/NhQR3WR4ar
Follow RTV Vranje on Twitter