Градска општина Врањска Бања усвојила буџет за 2017. годину

На петој седници Скупштине општине Врањска Бања, усвојен је буџет за 2017. годину у износу од 92 милиона динара. Највећи део буџета биће опредељен за реализацију комуналног програма. Опозиција је критиковала, сматрајући да је буџет недовољан и исти као раније. На седници је усвојен и програм рада Скупштине, као и допуна програма пословања и финансијског плана ''Управе Бање''.

Одборници су усвојили буџет од 92 милиона динара од кога ће највећи део, преко 49 милиона, бити усмерен на реализацију комуналног програма, а остатак за текуће функционисање.

Небојша Богдановић, председник Градске општине Врањска Бања каже да је карактеристика буџета та што је значајан део средстава опредељен за изградњу шеталишта у дужини од 200 метара и то ће бити нова улица, од Услужног центра до амбуланте.

Градиће се и тротоар на делу главне улице која води у центар Бање. Биће издвојено за сеоске Месне заједнице, јавну расвету и завршетак балон сале. Издаци за културу су увећани у овом буџету. Представници опозиције критиковали су владајућу коалицију због неиспуњених предизборних обећања, у погледу буџета.

Предраг Миленковић, шеф одборничке групе СПС рекао је да је СНС обећавао грађанима Бање буџет од 10 посто од градског буџета, што би требало да буде 300 милиона динара, али од тога нема ништа. Скоро је исти какав је био.

Договор владајуће коалиције је да је ово тек почетак усклађења и да је структура  буџета другачија.

Томица Милосављевић, шеф одборника СНС каже, да што се тиче повећања буџета, то је тек један корак у остварењу обећања, а ако би се математички израчунало за комунални програм је сада три пута више.

Ипак, дискусије су ишле у правцу да је недовољно пара за Бању, али да је тренутна ситуација у градској каси тако лоша, да више од овога не може да се добије.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 21 децембар 2016 14:33

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Сумња се да је у пожару у Радовници страдала старица - Радио Телевизија Врање https://t.co/hOHcbFEv9h via… https://t.co/xiKQFVryxt
Стоиљковић: Повећан број екипа, ради се и преко радног времена - Радио Телевизија Врање https://t.co/jOMzP7ZSsk via… https://t.co/Q4tSE6WEXc
Promo - Zdravo živo domaćine, TV Vranje, danas u 17.05h https://t.co/Yi3j2SgT7O
Follow RTV Vranje on Twitter