Нови изглед бетонског моста у Хану

Стављањем завршног слоја асфалта у Владичином Хану су завршени радови на реконструкцији новог моста преко Јужне Мораве. Ради се о изузетно важној саобраћајници која спаја два дела општине и чија је обнова била неопходна. У реконструкцију је утрошено више од 12 милиона динара које су обезбедили Путеви Србије уз одређено учешће општине.

 

Мост је морао да се реконструише. Оштећења су била велика и стварала свакодневне проблеме возачима. Доведена је у питање и њихова безбедност. Пошто је реч о регионалном путу неопходно је било укључивање Путева Србије који су препознали проблем.          

"Овај мост је био доста угрожен. Дилатационе спојнице на мосту су биле већ деформисане од саобраћаја и бомбардовања, тако да су се при саобраћају јављали удари. Коловозна конструкција је од трагова пнеуматика била још гора. Морало је доћи до овакве реконструкције", рекао је Драгиша  Ранђеловић надзорни орган Института за путеве.

Радови су трајали дуже него што је то било планирано, али не на уштрб квалитета, већ због временских прилика. У општини кажу да је решен вишегодишњи саобраћајни проблем.

"Одрађене су све три дилатације, ради се о деловима када се мост привлачи и развлачи у зависности од временских прилика и теретног саобраћаја. Заменили смо комплетно ивичњаке. Данас радимо асфалтирање коловоза, а након тога ће бити уређени и тротоари", нагласио је Часлав Младеновић - директор Дирекције.

Комплетан посао изискивао је и измену режима саобраћаја јер је мост једина спона између два дела града. Али и стрпљење возача. Одласком машина, све ће бити заборављено, али ће квалитет живота грађана бити побољшан, што је основни циљ свега што се ради у општини.        

"Ово је последњи део у ужем градском језгру који је остао неуређен. Ово је баш била катастрофална позиција. 12 милиона динара смо добили од Путева Србије. Драго ми је да ће грађани, привредници, пролазници имати удобне услове за кретање преко моста.У овој години више од милион евра је уложено у путну инфраструктуру. Наставићемо тако", најавио је Горан Младеновић председник општине.          

И ако је грађевинска сезона при крају у Хану планирају да искористе најављено лепо време и заврше уређење платоа на старој аутобуској станици. То ће бити последњи пројекат, али за ову годину.Што се моста тиче у Новој 2017. биће замењена ограда и реконструисано степениште. Тиме ће његово уређење бити комплетирано.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 06 децембар 2016 17:43

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Усвојен Нацрт модернизације јавне расвете на стотој седници Већа - Радио Телевизија Врање https://t.co/PnEJnT80zt v… https://t.co/1wWfuKkquM
Подршка младима - Данас је Међународни дан младих - Радио Телевизија Врање https://t.co/mNWjguAfXZ via… https://t.co/72ywGZsjbP
Заменица градоначелника: Упутство Министарства просвете јасно - Радио Телевизија Врање https://t.co/DRjXdnx0Ma via… https://t.co/oEh4Pmrzsk
Follow RTV Vranje on Twitter