Смањење незапослености путем пројеката у Владичином Хану

Новосадски хуманитарни центар у општинама Владичин Хан, Сурдулица, Апатин и Кула реализује пројекат који има за циљ смањење броја незапослених и подизање животног стандарда кроз области: органска производња хране, етно туризам и помоћ старијим домаћинствима.

За три године, колико је трајао први пројекат, општини Владичин Хан одобрено је 8 грантова, односно бизнис идеја у појединачној вредности од по 1550 евра. То је велики успех, каже координатор Небојша Станојевић ако се има у виду да је укупно на располагању било 20 грантова за све 4 општине. Средства је обезбедила Аустријска развојна агенција.

Осим тога општини је одобрено и додатних 2500 евра наменских средстава за подизање степена запошљивости која су утрошена на опремање Одсека за локални економски развој. Реч је о згради у којој су некада биле просторије Водовода, па онда и Радио Хана. Сада ће то бити место за сусрет оних који имају нове идеје и који желе да их реализују.

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Сумња се да је у пожару у Радовници страдала старица - Радио Телевизија Врање https://t.co/hOHcbFEv9h via… https://t.co/xiKQFVryxt
Стоиљковић: Повећан број екипа, ради се и преко радног времена - Радио Телевизија Врање https://t.co/jOMzP7ZSsk via… https://t.co/Q4tSE6WEXc
Promo - Zdravo živo domaćine, TV Vranje, danas u 17.05h https://t.co/Yi3j2SgT7O
Follow RTV Vranje on Twitter