Србија може да обезбеди своје границе

Србија , као земља која се налази на мигрантској рути, не може да утиче на међудржавне односе других земаља, али свакако може да обезбеђује своје границе. У том смислу ће предузимати све неопходне мере, рекао је приликом боравка у Врању министар Александар Вулин. Такође, неће се повећавати ни број прихватних центара.

 

Постоје ствари на које Србија не може да утиче, као што је сукоб Европске уније и Турске. Претња Турске да ће отворити границе и пуштити мигранте да крену на западу, а у тој земљи има преко 3 милиона избеглица, уколико Европска унија прекине преговоре са овом земљом ствара нову и далеко озбиљнију ситуацију за цео регион.

Уколико дође до раскида договора Турске и Европске уније, ми би смо променили нашу законску регулативу, али и поред тога спремни смо да заштитимо своје границе.

Нећемо повећавати број смештајних капацитета за мигранте, али је важно да дуж мигрантске руте имамо простор за њихов смештај, на неко време, каже министар. То значи и да ћемо побољшавати квалитет смештаја, али не и број.

Сваки простор ће уредити донатори,  дакле не новцем из нашег буџета, а да ли ће бити коришћен или не, то не знамо. Запошљаваће се људи из локалних заједница  на тим местима, што је добро.

Настојимо да породице са децом не држимо у истим камповима, где су појединци. За све ово добијали смо и добијаћемо помоћ Европе. Они који затраже азил у нашој земљи, имају право на заштиту и она ће им бити пружена, истиче Вулин.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 28 новембар 2016 15:31

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Преминуо др Душан Спасић из Сурдулице - Радио Телевизија Врање https://t.co/UqVzPvbp4a via @tripplesworld https://t.co/uqyTohcQcf
Велике гужве у ковид амбуланти АТД - Радио Телевизија Врање https://t.co/hNIfjnRllR via @tripplesworld https://t.co/rxvPW54jPL
Promo - Tkanje kroz vekove - Istorija srpske medicine, TV #Vranje, danas u 16.10h https://t.co/iskwNcykpU
Follow RTV Vranje on Twitter