Лоше време успорава радове у Хану

Лоше време и  киша нису зауставили радове на неколико градилишта која су отворена у општини Владичин Хан. Приводи се крају уређење платоа поред зграде суда, реконструкција новог моста а у току је изградња путног правца ка селу Горње Јабуково. Сви радови финансирају се из локалног буцета, осим санације новог моста за коју су задужени Путеви Србије.

 

Удаљени само 4 километра од Владичиног Хана мештани села Горње Јабуково деценијама су чекали на асфалт. У више наврата кроз месни самодопринос и разним акцијама сакупљали су новац за израду пројекта све у жељи да убрзају реализацију. Међутим коцкице се никако нису слагале, или није било пара, или је било других приоритета. Пре 4 године напокон је асфалтиран први километар, а сада се ради дупло дужа деоница до цркве и школе.

"Покушавамо да до краја грађевинске сезоне завршимо асфалтирање овог путног правца. Да ли ћемо у томе успети зависи, пре свега, од временских услова, јер је извођач радова спреман да посао оконча до краја грађевинске сезоне.", каже Горан Младеновић- председник општине.

Јака киша претходних дана успорила је радове, али је план да се надокнади пропуштено и уради што више до почетка зиме.

"Радови теку добро. Дужина пута је око 2,5 километара. Ширина коловоза је 3 метра, ширина банкина 1 метар, у целој ширини пута укупно 5 метара.", рекао је Петар Бојовић

Вредност радова је 23 милиона динара и финасирају се буџета. Овај пројекат представља наставак вишегодишње акције општине да се у свим месним заједницама уреди путна инфраструктура што је основ за развој пољопривреде, али и нормалног живота грађана.

"Не вреди више посипати путне правце. Ми смо у претходне 4 године у скоро сваком селу имали активности на поправци, насипању, постављању каналета, али вода поссле неког времена то однесе. Тешко је на таквим теренима радити насипе. Једино решење је асфалтирање.", додаје Горан Младеновић- председник општине.

Већ за пролеће припрема се пројекат за асфалтирање путног правца ка селу Јагњило. Након тога још 4 пројекта чекају на реализацију. План је да се стигне чак и до најудаљенијих месних заједница попут Лебета и Солачке сене.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 16 новембар 2016 12:36

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Преминуо др Душан Спасић из Сурдулице - Радио Телевизија Врање https://t.co/UqVzPvbp4a via @tripplesworld https://t.co/uqyTohcQcf
Велике гужве у ковид амбуланти АТД - Радио Телевизија Врање https://t.co/hNIfjnRllR via @tripplesworld https://t.co/rxvPW54jPL
Promo - Tkanje kroz vekove - Istorija srpske medicine, TV #Vranje, danas u 16.10h https://t.co/iskwNcykpU
Follow RTV Vranje on Twitter