Реорганизација Ханске Дирекције

Изменама закона о буџетском систему којом се предвиђа да јавна предузећа, фондови и дирекције губе статус индиректних корисника буџета, градови и општине у Србији нашли су се у проблему. До 1. децембра све Дирекције морају да изврше реорганизацију пословања.

 

Општине и градови одлучиле су се за различите моделе. У општини Владичин Хан у Дирекцији је запослено 14 радника. Према речима директора Часлава Младеновића највећи број њих остаће у Општинској управи, али у посебном одељењу које ће се формирати, наравно у складу са законом и водећи рачуна да се не прекорачи укупан број запослених.

Одређени број ће бити распоређен у друга јавна предузећа. Младеновић је мишљења да су мале општине у предности када је у питању решавање овог проблема јер имају мањи број запослених, па ће тако лакше спровести реорганизацију.

Дирекције су као јавна предузећа проистекле из некадашњих фондова за грађевинско земљиште и путеве. Изменама законских прописа који су предвиђали укидање таквих фондова преименовани су у јавна предузећа, а после 2000.године у Дирекције. Међутим новим законом о буџетском систему поставило се питање оправданости индиректних буџетских корисника, у овом случају Дирекција које цео приход укључујући и зараде запослених добијају из буцета, а које би требале да послују по тржишним принципима.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 09 новембар 2016 14:53

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Сумња се да је у пожару у Радовници страдала старица - Радио Телевизија Врање https://t.co/hOHcbFEv9h via… https://t.co/xiKQFVryxt
Стоиљковић: Повећан број екипа, ради се и преко радног времена - Радио Телевизија Врање https://t.co/jOMzP7ZSsk via… https://t.co/Q4tSE6WEXc
Promo - Zdravo živo domaćine, TV Vranje, danas u 17.05h https://t.co/Yi3j2SgT7O
Follow RTV Vranje on Twitter