У току реконструкција новог моста у Владичином Хану

У Владичином Хану је у току реконструкција новог моста који је спона између два дела града али и деоница регионалног пута ка државној граници ка Бугарској.  Ради се о пројекту који реализују Путеви Србије, а радови би требало да трају месец дана. Вредност је око 12 милиона динара.


Мост није претрпео озбиљнију реконструкцију од изградње 79. године и била је неопходна поправка. Највише су после бомбардовања страдале дилетације, металне конструкције које служе да мост нормално ради приликом ширења и скупљања у летњим и зимским месецима и да не дође до пуцања. Нешто је тада било санирано, али то није довољно.

"Установило се да прегледом морају да се мењају те конструкције. Након тога приступићемо пресвлачењу коловоза асфалтом, промени ивичњака и асфалтирању тротоара.", рекао је Часлав Младеновић- директор Дирекције за градско грађевинско земљиште у Хану.

Пошто је мост једина спона између два дела града није могао бити затворен, па се паралелно одвијају радови и саобраћај, али  је режим измењен.

То мало нервира возаче, али из Дирекције апелују на стрпљење.

"Грађане молим за стрпљење с обзиром да је мост главна комуникација између 2 дела града. Семафорски смо обезбедили мост. Ради се прва половина, па онда друга. Саобраћај ће нормално тећи, с тим што ће бити успорен.", каже Часлав.

Према проценама, са завршетком радова животни век моста биће продужен за још тридесетак година као и његова стабилност.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 20 октобар 2016 14:26

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Усвојен Нацрт модернизације јавне расвете на стотој седници Већа - Радио Телевизија Врање https://t.co/PnEJnT80zt v… https://t.co/1wWfuKkquM
Подршка младима - Данас је Међународни дан младих - Радио Телевизија Врање https://t.co/mNWjguAfXZ via… https://t.co/72ywGZsjbP
Заменица градоначелника: Упутство Министарства просвете јасно - Радио Телевизија Врање https://t.co/DRjXdnx0Ma via… https://t.co/oEh4Pmrzsk
Follow RTV Vranje on Twitter