49.544 евра за санацију крова Центра за културу “Босилеград”

Развојни програм Европски ПРОГРЕС објавио је 16. марта јавни позив за подношење предлога пројеката локалне инфраструктуре за које су Европска унија и Влада Швајцарске издвојиле оквирно 1,5 милиона евра. Дозвољена вредност појединачних пројеката у овој категорији је била у распону 30.000-100.000 евра док општина суфинансира пројекат у износу од 10% од укупне вредности пројекта. између осталих одобрено је 49.544 еура за санацију крова Центра за културу “Босилеград”.

Пошто је прокишњавање крова један од највећих проблема Установе Центар за културу, препозната је шанса и аплицирано је за тај пројекат.

Олакшање је било што је Установа већ имала урађен идејни пројекат за санацију крова, грађевинску дозволу као и процену утицаја на животну средину.

Имајући у виду да је поједина општина могла добити средства за само један пројекат у оквиру овог јавног позива, конкурисано је са само тим једним пројектом, а општинско руководство је имало слуха да препозна значај и хитност реализације овог пројекта, поготово имајући у виду да се под истим кровом налазе и просторије Центра за социјални рад и Народне библиотеке „Христо Ботев“, те је подржало пројекат као једини из општине Босилеград на овом конкурсу.

извор: bosilegrad.org

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 16 август 2016 16:49

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Преминуо др Душан Спасић из Сурдулице - Радио Телевизија Врање https://t.co/UqVzPvbp4a via @tripplesworld https://t.co/uqyTohcQcf
Велике гужве у ковид амбуланти АТД - Радио Телевизија Врање https://t.co/hNIfjnRllR via @tripplesworld https://t.co/rxvPW54jPL
Promo - Tkanje kroz vekove - Istorija srpske medicine, TV #Vranje, danas u 16.10h https://t.co/iskwNcykpU
Follow RTV Vranje on Twitter