Одштампајте ову страницу

Форум "Власина 2016": Шетња сећања на пале хероје у отаџбинским ратовима

Данас се на Власинском језеру организује манифестација под називом „Шетња сећања“ за пале хероје у Отаџбинским и одбрамбеним ратовима, са посебним освртом на погинуле у грађанском рату 1991-1995, и злочиначкој акцији „Олуја“. Манифестацију организују учесници Омладинског форума „Власина 2016“.

Они ће посетити и запалити свеће на војничком гробљу које се налази „Промаји“ на ком још увек не постоји било какво обележје, да почивају тела наших хероја који су положили свој живот у Балканским и Првом светском рату.

„Шетња сећања“ ће бити организована на Власинском језеру на „Промаји“у периоду од 17 до 19 часова. У колони са учесницима форума ће бити и Његово Преосвештенство Епископ врањски Господин Пахомије, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак и многи други, а свој долазак најавили су „бајкери“.

Форум "Власина 2016" - омладински активизам

Иначе Форум „Власина 2016“ је осмишљен као едукативни камп, који је тематски подељен по модулима, у оквиру којих учесници похађају различита предавања и интерактивне радионице.

На Форуму стручњаци пружају младима прилику да стекну одређена знања из области медија, иновација, локалног активизма, предузетништва, управљања пројектима, уметности, спорта, као и из екологије и одрживог развоја.

Форум „Власина 2016“ представља платформу за сарадњу активних младих из Србије и региона.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 02 август 2016 07:55