Регион

Регион

Јавно предузеће за комунално уређење у Владичином Хану почело је са применом строжих мера дезинфекције јавних површина,објеката и улица због актуелне епидемиолошке ситуације на југу Србије.

Истовремено настављене су редовне активности на одржавању зеленила, путне инфраструктуре и расвете.

Спектар послова Јавног предузећа за комунално уређење у Владичином Хану је широк, али и са ограниченим бројем радника успевају да све раде.

Епидемија корона вируса утицала је на повећање обима послова када је у питању дезинфекција. Ових дана интензивније се ради на том пољу.

"У време ванредног стања радили смо дневне дезинфекције јер су ниске температуре то дозвољавале. Од јуче смо кренули са ноћним прањем улица и дезинфекцијом, и то ће се наставити и убудуће, како би се избегле високе температуре. На две локације у граду постављене  су цистерне са раствором натријум хипохлорита који грађани могу да узму за личне потребе, односно дезинфекцију зграда и кућа. Никако не треба прати руке и умивати се тим раствором, већ дезинфиковати улазе зграда, бетонске елементе, зидове и све остало", каже Горан Радивојевић, директор.

Цистерне се налазе у улици Владике Пајсија и на раскршћу улица Николе Тесле и Моше Пијаде. Води се рачуна и о заштити радника који су свакодневно на терену.

Овог пролећа осим короне и обилне падавине нису баш ишле на руку запосленима.

"Ова година је хидролошки таква да буја зеленило. Имали смо више кошења и паркова и јавних површина. Парк Врла смо већ косили око 7,8 пута, али то је прелепо место, зеленило је лепо и задовољство нам је да грађани и посетиоци уживају у том простору", објашњава Радивојевић.

Чишћење града се одвија по плану, одржавање путне инфраструктуре је било активније због обилних падавина,тако да су рађене санације одређених путних праваца који су били оштећени. А с обзиром на то да је ово предузеће задужено и за јавну расвету, настављена је замена постојеће расвете лед сијалицама на више локација, тако да ће у перспективи то бити значајна уштеда за буџет.

 

Последњи пут измењено петак, 03 јул 2020 15:22

Ветеринарска станица Бујановац добитник је значајног признања, повеље „Капетан Миша Анастасијевић“ коју додељује Привредна комора Србије. Награда је стигла у години обележавања 67 годишњице постојања и рада, за најбољу ветеринарску станицу у региону, по квалитету и обиму пружања услуга. Заслуге за то припадају свим запосленима, каже директор Миодраг Милковић.

"Ово је награда свих 40- так запослених који раде у Ветеринарској станици Бујановац. Ми смо дуго заједно. Колектив је уходан и компактан. Баштинимо традицију ове ветеринарске станице већ 67 година .

Нисмо приватизовани, још увек смо републичка јавна установа под ингеренцијом Владе Србије.

Сав овај напор је заједнички рад 9 ветеринара, 2 агронома, 23 ветеринарска техничара, механичара, помоћних радника, и ја им се на томе захваљујем. 

Мени је велика част и задовољство када је у питњу награда „Капетан Миша Анастасијевић“ је р је то признање које је препознатљиво у целој Србији.

Ветеринарска станица је препознатљива у читавој Србији и налази се у врху ветеринарске службе у Србији , истиче Миодраг Милковић, директор. 

Последњи пут измењено петак, 26 јун 2020 16:53

Одржана је седница Скупштине градске општине Врањска Бања на којој је између осталог усвојена Одлука о ангажовању екстерног ревизора завршног рачуна за 2019. годину.

Градска општина Врањска Бања добила је сагласност од државне ревизорске институције да ангажује екстерну ревизију завршног рачуна за 2019. годину.

''Законом о буџетском систему прописано је да садржај завршног рачуна чине и годишњи финансијски извештаји о извршењу буџету. Законом је предвиђено и да екстерну ревизију буџета локалних власти врши државна ревизорска институција. С обзиром да градска општина Врањска Бања није у програму државне ревизорске институције за 2019. годину, она је добила сагласност од државне ревизорске институције  да ангажује екстерну ревизију завршног рачуна за 2019. годину'', рекао је Милош Петровић, сарадник на финансијским пословима у градској општини Врањска Бања.

''На претходној седници Скупштине донето је решење о именовању изборне комисије градске општине Врањска Бања у сталном саставу. За заменика секретара Скупштине именована је Љиљана Манасијевић, начелница Управе градске општине Врањска Бања. Према закону, функционер који је изабран, постављен или именован на другу јавну функцију или намерава да више функција врши истовремено, дужан је да у року од три дана затражи сагласност Агенције. Љиљана се у року од три дана обратила Агенцији, међутим, Агенција је захтев одбила. Тако да ми данас морамо да именујемо ново лице које ће обављати послове заменика секретара изборне комисије Врањска Бања'', истакла је Светлана Цветковић, председница Скупштине градске општине Врањска Бања.

На скупштинском заседању именован је Александар Тасић, дипломирани правник из Врања који ће обављати послове заменика секретара изборне комисије градске општине Врањска Бања.

 

Последњи пут измењено уторак, 03 март 2020 13:45

У улици Краља Петра Првог Ослободиоца у Врањској Бањи ради се на замени старе канализационе мреже новим пластичним цевима. На овај начин решиће се дугогодишњи проблеми становника. Радове изводи јавно предузеће Водовод.

Ради се на постављању нових канализационих цеви у дужини од 30 метара у улици Краља Петра Првог Ослободиоца у Врањској Бањи. Стара канализациона мрежа постављена је пре више од 4 деценије, те је често правила проблеме мештанима.

''Овде смо имали стару мрежу која је рађена пре више од 40 година од керамичких цеви. Услед неправилног функционисања долазило је до честог загушења и самим тим изливања отпадних вода, која је правила велике проблеме становницима овог дела улице. Због тога је ЈП Водовод из Врања извршило замену ових цеви новим пластичним цевима већег профила и самим тим решили смо вишегодишњи проблем становника овог дела улице'', рекао је Младен Васиљевић из Службе грађевинске оперативе ЈП Водовод.

Комплетна реконструкција овог дела улице биће завршена до краја данашњег дана.

''Јавно предузеће Водовод Врање успело је да за 10 месеци изгради колектор фи 400 за фекалне и отпадне воде у у дужини од 11  километара од Врањске Бање до Фабрике за пречишћавање отпадних вода коју градимо у селу Ћуковац. Већ на пролеће нас очекује изградња колектора у насељу Суви Дол'', додао је Милан Илић из Финансијске службе ЈП Водовод.

Следеће недеље почеће и радови на фекалној канализацији у улици Радоја Дакића и канализационој мрежи у улици Солунских ратника.

 

Последњи пут измењено петак, 21 фебруар 2020 15:15

У селу Стубал у општини Владичин Хан завршавају се радови на канализационој мрежи. Завшено је постављање главне мреже, нових шахти, индивидуални прикључци. Остало је само да се нова, споји са постојећом мрежом, која је урађена у осталом делу села. Радове је финасирала Норвешка Влада  уз подршку локалне самоуправе. Вредност је 14 милиона динара.

За више од 30 домаћинстава који се налазе поред регионалног пута ка Врању проблем канализације постаће прошлост. Годинама су се мучили, сналазили на разне начине. Нису могли да отворе прозоре и изађу у двориште од смрада који се ширио из канала за атмосферску канализацију и септичких јама. Свему томе дошао је крај.

"Много нам значе ови радови. Веома смо густо насеље, деца и сви ми била су изложена бактеријама, фекалијама.. Ово је спас за нас, за комшије, цело село. Немамо примедбе на извођача радова, радили су и по киши и по снегу, али су завршили посао на радост свих нас", каже Славица Стојилковић.

"Имали смо велике проблеме. Изнад нас постоји поток који се често излива, подземне воде су нам такође правиле проблем. Када су кише, вода надође, запуши се одводни  канал, излију септичке јаме. Било је страшно. Плашили смо се да не дође до неке заразе. Захваљујемо се свима који су помогли", истиче Драги Илић.

Ђорђе и Петар распуст проводе на улици са мајсторима. Надгледају радове, помажу колико могу. И ако мали, свесни су колико ће им увођење канализације олакшати живот.

"Много смо имали проблема раније. Сад ће бити боље. Ми смо овде сваког дана на улици, са мајсторима", каже Ђорђе Стојановић, а Петар Стојиљиковић додаје:

"Радујем се. Некад гледам како раде мајстори, а некад се играм".

Локална самоуправа препознала је важност реализације једног оваквог пројекта и драго им је да су мештани задовољни.

"Решавање питања канализационе мреже у МЗ Стубал, посебно у том доњем, густо насељеном делу, био је прави потез.За симболична новчана средства од око 14 милиона динара, од чега је Норвешка Влада издвојила 110 хиљада долара и наша локална самоуправа 20 хиљада, урадили смо леп и квалитетан посао на радост мештана", каже Горан Младеновић, председник општине.

Упркос различитим временским приликама, посао у Стублу завршен је по плану, каже Зоран Анђелковић власник предузећа „Грађевинац“, које је извођач радова. Посао се одвијао у три фазе.

"Људи су се стварно обрадовали. Док смо радили заиста смо могли да се уверимо у то да су имали велике проблеме, испред сваке куће се осећа смрад. Није згодно имати у дворишту септичку јаму, ово је сада нешто друго и у складу са временом у коме живимо. Тренутно радимо финализацију терена, хоћемо да све вратимо у првобитно стање, како мештани не би имали примедбе"

Локална самоуправа планира да и у наредном периоду настави са сличним пројектима. У првој половини године реализоваће се завршетак канализационе мреже у Полому.

 

Последњи пут измењено четвртак, 20 фебруар 2020 14:03
Страна 1 од 47

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter