Одштампајте ову страницу

Локална самоуправа определила још 3 милиона динара за Фонд за подстицај развоја пољопривреде

Град Врање формирао је Фонд за подстицај развоја пољопривреде  на својој територији и представљени су досадашњи резултати.Циљ је подршка малим пољопривредним газдинствима.

Ово је пример добре праксе на кога се угледају и друге локалне самоуправе. На овај начин лакше и брже пољоприврeдници стижу до средстава која су им потребна, а и локална самоуправа има сопствени Фонд за подршку пољоприврдницима и за развој пољопривредне производње. Пољопривредна газдинства се пријављују преко јавног конкурса. Набављана је најразличитија опрема и санди материјал.

-Веома сам задовољан како се подстицајна средства из овог Фонд акористе. Ми данас пишемо историју, јер овај вид подстицајних средстава је заиста иновативан и ми смо једна од првих локалних самоуправа која користи овај вид подстицаја. Ми морамо даље да унапредимо овај Фонд, те смо одлучили да позив буде трајан, каже градоначелник Слободан Миленковић.

Градоначелник додаје да је жеља локалне самоуправе да што пре средства која су  у Фонду пласира пољопривредним произвођачима.

-Локална самоуправа увек ће наћи додатна средства, већ смо определили 3 додатна милиона за употпуњавање овог Фонда. У предходном периоду смо определили 5 милиона динара, али увек ћемо наћи средства. Циљ нам је свеобухватни развој пољопривредне производње на територји града Врања.

Циљ локалне самоуправе  је да села буду жива и развијена и да млади виде своју будућност на селу. И у наредном периоду ћемо учинити све да дамо подршку пољопривредним произвођачима, поручује градоначелник.  

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 21 јануар 2022 13:17

Сродни чланци