18 пољопривредних произвођача потписало је уговоре о додели подстицајних средстава Истакнут

18 пољопривредних произвођача са територије града потписало је уговоре о додели подстицајних средстава. Из градског буџета за овогодишње субвенције издвојено је 5 милиона динара.

 

Ради се о новом виду подстицаја које усмерен ка пољопривредним прозвођачима, о иновативном фонду којим се унапређује пољопорпиврдна производња на територији града.

“Ми смо једна од ретких локалних самоупрва која је формирала овај фонд. У току ове године осим Врања, биће формиран и у општинама Пријепоље, Сврљиг и Ражањ. Прошле године јер реализован на територији Чајетине и показао се као изузетно сврсисходан“, напоменуо је градоначелник Слободан Миленковић.

Миленковић је истакао да наша локална самоуправа кроз различите видове подстиче пољопривредну производњу.

„Овде није циљ само да се обнови механизација, набави нова опрема, улагање у квалитетна грла или вишегодишње засаде. То је примарно. Наш циљ је да се побољша материјални положај пољопривредних произвођача. Колико су они задовољни својим положајем толико ће имати интересовања да остану на селу. А то је стратешки циљ не само града већ и државе Србије“, рекао је Милнковић.

18 пољопривреднх прозвођача је испунило услове. Вредност фонда је 6,2 милиона динара.

 „Учећше локалне самуправе је 5 милиона динара а фондације „Ана и Владе Дивац“ 1 милион динара. Имаћете обавезу да 90 посто вратите у наредне три године. Оно што је битно је да нема никаквих камата. Ради се о класичној позајмици“, истако је градоначелник.

Миленковић је подсетио да локална самоуправа поред подстицаја улаже и у путну и комуналну инфраструктуру.

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено петак, 12 новембар 2021 14:11

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter