Нова шанса за дипломиране агрономе

Почела је реализација пројекта Министарства пољопривреде  о запошљавању свих дипломираних инжењера пољопривреде на територији Републике Србије.

Едукација у трајању од четири дана спроводи се у Пољопривредној стручној служби Врање. Са подручја Пчињског округа пријавило се њих 53-оје од којих је 20 са територије града Врања. Уколико буду положили тест добиће посао у трајању од једне године.

Не памти се када  су сви  незапослени високошколци једне струке могли да добију посао у Србији. Министарство пољопривреде  обезбедило је услове за запошљавање хиљаду 664 дипломираних инжењера пољопривреде  на подручју Републике. Многи од њих годинама су без посла, а неки су одмах по дипломирању добили шансу да се запосле.                   

Представници руководства, Игор Андонов заменик градоначелника, Срђан Васиљевић помоћник градоначелника и Роберт Ширтов директор ПССС, подсетили су кандидате на значај овог  пројекта у укупном развоју пољопривреде.

Након едукације и положеног теста,  кандидати ће закључити уговоре о раду на период од годину дана. Они који су као саветодавци постигли најбоље резултате  моћи ће да рачунају и на сталан посао.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У последња два дана вакцинисано још 1000 Врањанаца - Радио Телевизија Врање https://t.co/S5dj9RVJJM via… https://t.co/lzMsFHbNTK
45 новозаражених у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/dkOZdmmoG1 via @tripplesworld https://t.co/85DRwi2PiP
Вакцинисани корисници Народне кухиње - Радио Телевизија Врање https://t.co/AiUaxAisAs via @tripplesworld https://t.co/F9vc58nu52
Follow RTV Vranje on Twitter