Нова шанса за дипломиране агрономе

Почела је реализација пројекта Министарства пољопривреде  о запошљавању свих дипломираних инжењера пољопривреде на територији Републике Србије.

Едукација у трајању од четири дана спроводи се у Пољопривредној стручној служби Врање. Са подручја Пчињског округа пријавило се њих 53-оје од којих је 20 са територије града Врања. Уколико буду положили тест добиће посао у трајању од једне године.

Не памти се када  су сви  незапослени високошколци једне струке могли да добију посао у Србији. Министарство пољопривреде  обезбедило је услове за запошљавање хиљаду 664 дипломираних инжењера пољопривреде  на подручју Републике. Многи од њих годинама су без посла, а неки су одмах по дипломирању добили шансу да се запосле.                   

Представници руководства, Игор Андонов заменик градоначелника, Срђан Васиљевић помоћник градоначелника и Роберт Ширтов директор ПССС, подсетили су кандидате на значај овог  пројекта у укупном развоју пољопривреде.

Након едукације и положеног теста,  кандидати ће закључити уговоре о раду на период од годину дана. Они који су као саветодавци постигли најбоље резултате  моћи ће да рачунају и на сталан посао.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Дечаци продавали играчке и новац наменили за лечење двогодишње Хане Глигоров из Бунушевца - Радио Телевизија Врање… https://t.co/j2wAppDlCR
Радови на асфалтирању пута Бресница - Осатица при крају - Радио Телевизија Врање https://t.co/KdpJMcJqVM via @tripplesworld
Будући купац Пржара мора да инвестира милион евра - Радио Телевизија Врање https://t.co/tvINhYOUZD via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter