Посао за инжењере пољопривреде !

Сви незапослени дипломирани инжењери пољопривреде са седмим степеном стручне спреме у Србији, њих хиљаду и 600 биће запослени.

 

Ово је нови пројекат Министарства пољопривреде Републике Србије.

Звучи готово невероватно, али је тачно да ће у октобру  радни однос засновати сви незапослени дипломирани инжењери пољопривреде у Србији. На евиденцији за запошљавање у Србији их има хиљаду и 900, али се њих хиљаду и 600 изјаснило да  прихватају да раде и ван места пребивалишта.

То је био основни услов, уз диплому о седмом степену стручне спреме. На територији Пчињског округа  до посла ће доћи  њих 30 до 35 у зависности од тога да ли ће након едукације положити тест. Едукација  у трајању од четири дана почеће  23. септембра у Пољопривредној стручној служби Врање. Предавачи су завршили обуку на Институту за примену науке  у Београду. Већ 30. септембра биће организовано тестирање на три нивоа, стручном, психолошком и у домену комуникације. Они који буду положили тест склопиће уговор о раду у трајању од годину дана. Њихов рад ће координирати и надгледати ментори из Пољопривредне стручне службе. Да ли ће засновати стални радни однос зависиће од даљих корака ресорног Министарства и исказаних способности запослених. Већ сада се зна да ће висина њихове зараде на месечном нивоу бити око 40 хиљада динара. А пољопривредници на целој територији округа и Србије могу да рачунају на  свакодневно присуство и стручну помоћ младих, образованих људи.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 15 септембар 2011 15:03

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У последња два дана вакцинисано још 1000 Врањанаца - Радио Телевизија Врање https://t.co/S5dj9RVJJM via… https://t.co/lzMsFHbNTK
45 новозаражених у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/dkOZdmmoG1 via @tripplesworld https://t.co/85DRwi2PiP
Вакцинисани корисници Народне кухиње - Радио Телевизија Врање https://t.co/AiUaxAisAs via @tripplesworld https://t.co/F9vc58nu52
Follow RTV Vranje on Twitter