Субвенције за воћарство

Министарство пољопривреде ускоро ће објавити конкурс за доделу бесповратних средстава за подизање засада вишања, трешања, шљива, јагода, малина, купина и боровница. Представници Данског програма за подстицање развоја воћарства и USAID-a организовали су у пољопривредној стручној служби Врање презентацију технологије подизања и гајења засада боровнице.

Специфичности земљишта и климе на југу Србије пружају изузетне могућности за развој воћарства, пре свега за гајење јагодичастог воћа. Профитабилност овог посла спознали су и сами пољопривредници. Стручњаци USAID-а и Данског програма предочили су им предности и проблеме у технологији гајења боровнице, која има изузетне извозне потенцијале.

Основни услов да воћари конкуришу за бесповратна средства је да имају регистровано пољопривредно газдинство и да су урадили анализу земљишта. Саветодавци у Пољопривредној стручној служби Врање пружиће помоћ заинтересованим лицима у попуњавању конкурсних пријава.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 23 фебруар 2012 14:54

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Пожар на породичној кући у Дрварској - Радио Телевизија Врање https://t.co/s3BvvtP4rU via @tripplesworld
Пронађени остаци људског тела у селу Бојин Дел - Радио Телевизија Врање https://t.co/d19ZUIeUhd via @tripplesworld
Градоначелник честитао грађанима предстојеће празнике и најавио бројне инвестиције у 2020. - Радио Телевизија Врање… https://t.co/pt9nhv0mU7
Follow RTV Vranje on Twitter