Антић: Социјалисти спремни за изборну трку. На листи 50 нових имена

Поводом предстојећих избора који ће бити одржани 21. јуна, градска организација Социјалистичке партије Србије представила је изборне листе одборничких кандидата -''Социјалистичка партија Србије- Ивица Дачић '' за Скупштину града Врања и Скупштину градске општине Врањска Бања. Предизборну кампању социјалисти ће водити под слоганом ''Добро памтимо, боље стварамо. Листа СПС-Ивица Дачић  на републичком нивоу налази се на изборној листи под бројем  2, на локалној под бројем 3 у Врању и под бројем 5 у Врањској Бањи.

Заокружили смо целокупну изборну процедуру која је била потребна тако да спремни улазимо у предизборну трку. Шансу смо дали новим, младим и перспективним људима. Уважили смо мишљење и ставове чланства и симпатизера СПС –а при одлучивању око концепта и оваквог наступа у изборном циклусу. Обавили смо консултације са нашим руководством,са потпредседником партије који је задужен за координацију изборних активности на овом простору Новицом Тончевим као и са врхом партије и са Извршним одбором, рекао је председник ГрО СПС Зоран Антић.

''Задатак свих нас из СПС-а је да учинимо максимум напора, узимајући у обзир мере Владе Републике Србије, да у наредне три недеље подгнемо не само партијску мрежу, наше чланове, присталице и симпатизере, него да директно и непосредно у најчвршћем контакту и разговору са грађанима представимо основу нашег програма и објаснимо им зашто тражимо њихову подршку и поверење'', рекао је Зоран Антић, председник ГрО СПС.

Изборну листу СПС-а карактерише 50 нових имена. 24-оро кандидата су млађи од 35 година, на листи је 24 припадница лепшег пола, 14 кандидата има завршену средњу стручну спрему, петоро вишу, 35 је  високообразованих. На листи је четворо студента и 3 пензионера. Ту су 2 дипломирана правника, 7 економиста, 8 инжењера, 14 професора, 4 доктора, 7 приватних предузетника и један дипломирани политиколог, рекао је Срђан Декић, носилац  изборне листе за Врање. 

"Листа СПС представља спој младости и искуства. Људи који су вољни, жељни, радни , који су доказани у својим професијама и који ће се борити за интерес сваке Врањанке и Врањанца. ГрО СПС има велики кадровски потенцијал, то је доказано у претходном периоду реализацијом низа инфраструктурних пројеката. Наставићемо тамо где смо стали."

Што с тиче листе за Врањску Бању она има 19 кандидата од којих је 7-оро са високом стручном спремом, двоје са вишом и 10-оро са средњом школом. На листи су и два пензионера.

"Осамдесет посто људи који се налазе на листи су први пут у политици и први пут су кандидати за одборнике. Својим потписима нашу листу подржало је 209 грађана Врањске Бање. Један од главних циљева нам је да што пре развијемо Врањску Бању и у туристичком смислу, а и довођењем инвеститора и отварањем неке фабрике како би се што више људи запослио и како би се смањио тренд одласка младих људи из нашег места", истакао је Ивица Миленковић, носилац изборне листе за Врањску Бању.

Циљ социјалиста је да се покрене инвестициони циклус који подразумева реализацију нових инфраструктурних пројеката као и да се спроведе програм водоснабдевања свих сеоских места на територији града Врања. У плану је да се настави са пројектом замене водоводно -азбестних цеви, као и да се изгради затворени базен на Спортском центру. Модернизација депоније Метерис, залагање за већи аграрни буџет, изградња Дома за старе, довођење нових високошколских установа само су неке од идеја за које ће се залагати социјалисти, чуло се на конференцији за медије.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 29 мај 2020 16:04

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Измењени критеријуми за награђивање ученика и студената - Радио Телевизија Врање https://t.co/aTZFaTh0J7 via… https://t.co/LmFkc1GrT5
Војча преминуо насилно, ударан тупим предметом - Радио Телевизија Врање https://t.co/d9YPAL0N6P via @tripplesworld https://t.co/R73cx1hP2H
Ново жариште коронавируса у округу - Бујановац - Радио Телевизија Врање https://t.co/xT7oUyQeSo via @tripplesworld https://t.co/sHt60F7OJF
Follow RTV Vranje on Twitter