Опрезно са средствима из буџета

Трошења средстава из буџета биће најстроже контролисано. То се пре свега односи на јавна предузећа, саопштила је Бојана Величков, заменица градоначелника. Градско веће донело је на седници и одлуке којима се мења висина локалних комуналних такси и одредило буџете Јавног предузећа “Управа Бање” и Фонда за развој пољопривреде. Формирана је и радна група за попис целокупне јавне својине на нивоу града.

Локалне самоуправе обавезне су најпре да изврше попис јавне својине и податке доставе Дирекцији за имовину. Због тога је формирана радна група на чијем је челу градоначелник Зоран Антић. Све податке до 1. марта наредне године биће обавезно да достави и Јавно правобранилаштво. Градски већници донели су и одлуке о локалним комуналним таксама, као и о буџету Јавног предузећа “Управа Бање” .

Буџет за развој пољопривреде располагаће са нешто више од 37 милиона динара. Са предузећем Кавим Јединство постигнут је договор о поштовању реда вожње поготову до удаљених села, као и о побољшању квалитета услуга. На нивоу града формирана је радна група која ће са представницима Кавима радити на изналажењу могућности за бесплатан превоз суграђана старијих до 65 година.

Ресорно министарство наложило је строгу контролу трошења буџетских средстава, што је потврђено и одлуком Градског већа. Јавна предузећа више неће моћи да улазе у било какве кредите без одобрења оснивача. Тако неће доћи у ситуацију да им рачуни буду у блокади. За сада рачун ниједног предузеће није блокиран.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 18 децембар 2012 14:46

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Научни скуп у част највећег ктитора и задужбинара - Радио Телевизија Врање https://t.co/9Yt2WFIkj8 via… https://t.co/8yTsbLJhNn
Др Стојиљковић: У две ковид болнице у Врању капацитети попуњени скоро 100 посто - Радио Телевизија Врање… https://t.co/fhkCorlFxO
Врањски средњошколци и следеће недеље по комбинованом моделу наставе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dPAXrFlkTw
Follow RTV Vranje on Twitter