Затворена биралишта на поновљеним изборима, осим на једном месту

Биралишта на поновљеним изборима затворена су у 20 часова. Следи пребројавање гласова, а оно што је већ познато, јесте да је излазност била далеко нижа него 3. априла. За народне посланике, председника Републике и одборнике градске скупштине у Београду, гласало се на укупно 93 места.

Грађани су на 54 бирачка места, од 7.00 до 20.00, поново бирали народне посланике, на 35 места гласали су за избор председника Републике, а на четири гласачка места поновљени су избори за скупштину Града Београда.

Републичке изборна комисија саопштила је да ће на једном бирачком месту у Нишавском округу бити продужено гласање за четири сата, због недостатка контролног листа.

На бирачком месту број 11 пре отварања које је почело у 7 часова, утврђено је да није било контролног листа па је гласање на том месту отпочело у 11 сати, рекла је координатор Нишавског округа Биљана Красић.

Председник РИК-а Владимир Димитријевић поручио је да ће се гласање на том бирачком месту, у складу са Законом о избору народних посланика, продужити за онолико времена колико је било одложено, а то је четири сата. Димитријевић је на вечерашњој седници навео и да су РИК-у поднете четири жалбе на решења, од којих су три одбачене, док је једна у процедури.

Гласање на поновљеним изборима за народне посланике, односно на изборима за председника Републике данас jе протекло у наjбољем реду и у току гласања нису приjављене веће неправилности, саопштио jе вечерас председник Републичке изборне комисиjе  Владимир Димитриjевић.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено субота, 16 април 2022 22:12

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како до стана за снаге безбедности под повољним условима - Радио Телевизија Врање https://t.co/OB2zIXvL3X via… https://t.co/8YBlVAG68E
Тиодоровић: Могуће померање почетка школске године за седам дана - Радио Телевизија Врање https://t.co/coiQT2NdX0 v… https://t.co/x63xi1jGw7
И даље преко 100 ковид позитивних у округу, заражено и шесторо деце - Радио Телевизија Врање… https://t.co/PH2cLF6XsJ
Follow RTV Vranje on Twitter