Врањски одборници изабрали новог секретара Скупштине, заштитника грађана и заменика правобраниоца

У кратком року, за свега месец и неколико дана у Врању је одржана трећа седница локалног парламента у новом сазиву.

Кадровске измене и уствајање планских документа обележили су трећу седницу, на којој је уз додуне, било 18 тачака дневног реда.

На самом почетку  јавним гласањем изабрана је Јелена Станковић, дипломирана правница за секретара Скупштине града, након што је досадашњи секретар Марко Тричковић, поднео оставку из личних разлога. Новоизабрани секретар је одмах и почео са радом.

Одлуку о приступању изради Плана развоја града од 2021. до 2030. године, што је законска обавеза,образложио је Душан Аритоновић, начелник Градске управе, а рок је 1. јануар 2021. године.

"План развоја града је дугорочни документ развојног планирања, који садржи преглед и анализу постојећег стања. Визију, односно, жељено стање и приоритетне циљеве и мере.  Он мора бити усклађен са свим планским документима", каже Аритоновић.

С обзиром да је кратак рок за израду овог документа, а то је почетак наредне године, одборници су усвојили ову одлуку.

Донели су и низ одлука везаних за планска документа, између осталих о  изменама и допунама Генералног урбанистичког плана, о изради друге измене и допуне Плана генералне регулациjе Врањске Бање и о измени и допуни Одлуке о изради Плана генералне регулациjе зоне 1 у Врању.

За вршиоца дужности директора Управе Бање изабран је  Милош Џикић, дипломирани менаџер, а за заменицу градског правобраниоца изабрана је Милица Величковић, дипломирана правница.

Након истека другог мандата локалном омбудсману, за новог је изабран Марко Тричковић, досадашњи секретар Скупштине.

Усвојена је и одлука о покретању поступка прибављања непокретности у својини града непосредном погодбом, донета су  решења о отуђењу градских грађевинских парцела, аутобуским стајалиштима и подржан програм подршке пољопривредне политике и руралног развоја.

Изабрани су и нови чланови одбора у средњим школама.  

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 22 септембар 2020 14:41

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Запис са Интерфер-а: Радио Врање и ове године међу најбољима - Радио Телевизија Врање https://t.co/odrbPqMlAe via @tripplesworld
Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter