Скупштина: План за наредних десет година

Врањски парламент у новом сазиву, сутра ће се састати по трећи пут у врло кратком року, јер је конститутивна седница била тек пре нешто више од месец дана. Најважнија одлука која ће бити пред одборницима је План развоја града од 2021. до 2030. године, односно шта се планира и како би Врање требало да изгледа за 10 година. На дневном реду биће и нека кадровска решења.

По речима председника Скупштине града Дејана Тричковића много посла се у међувремену накупило.

"Имамо пандемију, па затим изборе и доста посла се накупило у том периоду. Заказали смо за сутра трећу седницу Скупштине града Врања са озбиљним тачкама, које ће директно утицати на живот и развој града. Неке бих истакао како би наши суграђани знали и пратили директан телевизијски пренос и детаљније чули о чему ће одборници расправљати. Оно што је важно је Програм развоја града Врања од 2021. до 2030. године", каже председник Скупштине Дејан Тричковић.

Одборници ће одлучивати и о  изменама и допунама Генералног урбанистичког плана, о изради друге измене и допуне Плана генералне регулациjе Врањске Бање и донети одлуку о измени и допуни Одлуке о изради Плана генералне регулациjе зоне 1 у Врању. На дневном реду су и измене у одборима средњих школа, продаја градских грађевинских парцела и неке кадровске промене.

"Биће изабран заменик градског правобраниоца, биће изабран заштитник грађана, директор Управе Бање је поднео оставку, на његово  место биће изабран вршилац дужности, биће измена и код секретара Скупштине. Позивам грађане да прате трећу седницу седници Скупштине", додаје Тричковић.

Заиста је циљ да грађани буду на време информисани, јер када се неки документ донесе, после је много теже мењати га и дуже траје, истиче председник Скупштине.

"Много томе доприноси директан пренос Скупштине, Наши суграђани могу да прате ток седнице. И не само када су планска домунента у питању него и друге одлуке где они могу да учествују, а ту су и Савети Месних заједница од којих много тога може да потекне и да се уврсти у одлуке и планове", закључује он.

Као и до сада екипе наше куће ће и сутра бити у великој сали Скупштине града Врања и у директном преносу од 9 сати, пратити рад одборника.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 21 септембар 2020 18:22

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Запис са Интерфер-а: Радио Врање и ове године међу најбољима - Радио Телевизија Врање https://t.co/odrbPqMlAe via @tripplesworld
Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter