ЈС: Радили смо добро, а могло је и боље уз већу подршку

Представници Јединствене Србије који су на локалу у коалицији на власти поднели су извештај јавности о свом раду у протеклом периоду. Како кажу, сви показатељи пословања установа на чијем челу су представници ове партије су бољи. Остају, ипак нерешени проблеми због недовољних улагања у културну и туристичку инфраструктуру. Све најважније ставке финансијско пословање, унапређење образовања, програм културе су у узлазној путањи у Народном универзитету Врање”, каже директорка Гордана Димитријевић.

„До 2016. године најчешће смо завршавали годину са око 4 милиона динара на рачуну сопствених средстава. На крају 2018. године ушли смо у ПДВ-е, што значи да смо премашили 8 милиона динара. 2019. је посебна, јер никада до сада из буџета нисмо добијали само средства за зараде. Ове године је то тако и ми ћемо завршити годину са позитивним пословањем”, каже директорка Гордана Димитријевић.)

Бројне манифестације, међу њима и нове, попут Кесар феста и Дечијег фестивала, обележиле су рад Туристичке организације. Они, такође бележе раст у финансијском пословању.

„У односу на 2015/16/17. годину  Планинарски дом је приходовао 3 до 4 милиона, у 2018. години је приходовао 10 и по милион, а ове године очекујемо око 12 милиона динара прихода”, каже директорка Туристичке организације Весна Петровић.

У коалицију смо ушли да будемо у служби грађанима. Резултати би били и бољи и приходи већи да смо наилазили на разумевање,  каже Дејан Манић, председник Градског одбора Јединствене Србије.

„Народни универзитет има грађевинску дозволу за адаптацију и санацију али та грађевинска дозвола није употребљена, односно да се добију средства од Канцеларије за управљање јавним улагањима. За Планинарски дом је урађена комплетна документација за грађевинску дозволу, односно за легализацију. Када смо покренули пројекат прекограничне сарадње са бугарским партнером око проширења капацитета у дому, затражили смо дозволу, у општини су нам рекли да та документација уопште не постоји”, каже Манић.

О преласку неких одборника у друге партије о чему пишу медији Манић каже „да све што вреди је у Јединственој Србији, оно што такође вреди долази у ову партију, оно што не вреди, срећан им пут.“ На предстојећим изборима Јединствена Србија ће у Врању изаћи самостално.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 19 новембар 2019 16:14

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter