Драган Стевановић уживо за први дневник Телевизије Врање

Наша колегиница Сузана Спасић тренутно се налази у Министарству привреде у Београду. Она ће се уживо укључити у наш програм, а њен саговорник је државни секретар Драган Стевановић. О привредној ситуацији на југу Србије,  овогодишњим привредним резултатима државе и плановима за наредну годину у наредним минутима.

Драган Стевановић пожелео је добродошлицу екипи Радио телевизије Врање и поручио да се осећају као код своје куће. ''Што се тиче Министарства привреде полако се улази у поступак сублимације и анализирања свега што је урађено у овој години. Мислим да можемо да будемо задовољни ефектима које смо постигли и у складу са тим можемо да се радујемо очекивањима у 2020. години. Као што сте могли да чујете раст ће бити у трећем кварталу 4,7 % и то је свакако и више од онога што је очекивано и видећемо како ће се завршити 2019. година, али на основу тога и свега онога што се дешавало у овој години и што планирамо у 2020. години мислим да можемо да очекујемо да раст буде, ако не исти, онда већи у следећој години.

Наравно, ту је пакет субвенција који ће и даље стојати на располагању, постоје неки преговори који се упорно воде, а тичу се југа Србије, са неким од великих инвеститора. То чини ми се још остаје да једино урадимо у пакету обећања која смо дали грађанима Врања и целог југа Србије када смо преузели одговорност, најпре 2013. после 2014. и 2016. године. Пакет подршке кроз бесповратна средства кредита за мала и средња предузећа такoђе настављамо да спроводимо. Цео тај пакет је увећан за још један програм који ћемо заједно са КФВ-ом да спроводимо и то су такође средства која ће бити на располагању онима који баш, баш почињу свој бизнис или решили су да се самозапошљавају. Наставићемо са инфраструктурним пројектима, оно што је јако важно је да у суботу коначно Србија, не појединац или неко, већ Србија коначно ставља тачку на реализацију Коридора 10. Влада, најпре председника Вучића, а сада премијерке Ане Брнабић ће у историји ове земље остати упамћена као Влада која је окончала и реализовала, под прстима направила осетљив Коридор 10, његов јужни, источни крак и мислим да у складу са свим оним што се дешавало имамо разлога и да нам очекивања буду добра.

Знате да тај раст у 2020. је планиран на два правца, с једне стране биће великих капиталних улагања и капиталних радова кроз национални инвестициони програм, са друге стране раст ће се подржавати кроз афирмацију потрошње, наравно, не кроз задуживање јавних финансија, односно државног буџета, него кроз раст реалних зарада, плата и пензија и мислим да ће то све бити један добар и квалитетан пакет који може да нам гарантује да оно што је планирано за 2020. на крају у истој буде и остварено. И наравно у целом том амбијенту наш југ Србије ће и даље бити у фокусу председника Републике Александра Вучића, Владе Републике Србије, свих нас који смо део тог тима и ја се искрено надам да свакако за нас на југу Србије иду бољи дани, '' рекао је Стевановић у уживо укључењу у први дневник Радио телевизије Врање.

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено уторак, 05 новембар 2019 18:02

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter